­ Drie springkampioen in de klasse M op de Hippiade gehuldigd - KNHS

Drie springkampioen in de klasse M op de Hippiade gehuldigd

Geplaatst op 24 augustus 2019 in Springen

Nadat Emma Bocken Nederlands Children-kampioene werd en EK-teamgoud won maakte haar zus Alicia op de Hippiade het familiesucces compleet. Met Arkan pakte ze de titel in het M-springen DE.

Familiesucces voor familie Bocken compleet

Nadat Emma Bocken Nederlands Children-kampioene werd en EK-teamgoud won maakte haar zus Alicia op de Hippiade het familiesucces compleet. Met Arkan pakte ze de titel in het M-springen DE. De ereronde reed Alicia met haar bonte ruin heel rustig en beheerst. “Ik denk dat hij wat last van de warmte had en hij is normaal ook heel rustig”, zegt Alicia nuchter. “Mijn barrage liep heel fijn. Arkan ook. Ik had met mijn moeder de lijnen precies uitgestippeld. Ik ben anderhalf jaar jonger dan Emma. Die heeft me aangemoedigd via ClipmyHorse. Ze was zwemmen met haar vriendje. Arkan is nu 19 jaar oud en heeft met mijn tante deelgenomen aan het EK voor Zweden. Het is een hele fijne, frisse pony. Emma heeft ook met hem gereden. Hij is al vaker kampioen geweest op de Hippiade. Ik hoop nog een keer kampioen te worden.”  

In de barrage M DE, waarvoor zich 16 van de 40 combinaties plaatsten, was Alicia vijf seconden sneller dan Chantal Nijhof met Elshof Emma. Liza Meenhuis maakte het succes voor de familie uit Rossum compleet door als derde te eindigen met Vida Loca. 

Harcour prijs | klasse M categorie D/E

 1. Alicia Bocken (PC Weert, Weert) - Arkan, 0/0/34.29 sec.
 2. Chantal Nijhof (PC de Pasruiters, Neede) - Elshofs Emma, 0/0/39.57 sec.
 3. Liz Meenhuis (PC de Rossruiters, Rossum Ov.) - Vida Loca, 0/0/39.98 sec.

Twee kampioenen in het M-springen, cat. C

Het gebeurt niet vaak dat er in de barrage dezelfde tijd wordt gereden. Wel op de Hippiade en nog wel voor de gouden plak. River Morsinkhof en Nikkie Tol reden hun barrage foutloos in een tijd van 34.37 seconden. Daarmee moet er een gouden medaille extra besteld worden.De laatste starter, Lotte van der Kaaij, maakte het nog spannend. Met Sjakkalakka MH stopte de tijd op 34.74 en dat was goed voor brons. Faye Louise Vos, dochter van de internationale springruiters Robert en Annet Vos, eindige als vierde. Ava Eden van Grunsven, de dochter van Anky, reed haar pony Pino naar de zesde plaats in het kampioenschap. 

Harcour prijs | klasse M categorie C

 1. Nikkie van Tol (PC Reigersburgh, Waddinxveen) - Storm, 0/0/34.37 sec.
 2. River Morssinkhof (PC de Trippelaartjes, Hierden) - White Diamond, 0/0/34.37 sec.
 3. Lotte van der Kaaij (PC Sjaerdema-liauckemaruiters, Franeker) - Sjakkalakka MH, 0/0/34.74 sec

Kijk voor complete uitslagen op www.hippiade.nl

Foto's: FotoTrailer

Ander Nieuws

 • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
 • Verslag Springforum 7 november 2022
  Verslag Springforum 7 november 2022
 • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF