­ EK De Wolden: Emma Bocken wint ZILVER bij Children - KNHS

EK De Wolden: Emma Bocken wint ZILVER bij Children

Geplaatst op 13 juli 2019 in Springen

Emma Bocken (Weert) heeft met Dagma, na een barrage, de zilveren medaille gewonnen op het EK Springen voor Children. De Duitse Tiara Bleicher won goud en de Bulgaarse Aya Miteva veroverde het brons. Goud en zilver voor de Nederlandse Children op dit EK, een unicum na het historisch goud in de Landenwedstrijd donderdagavond. “Mooi”, antwoordt Emma blij en nuchter. “Ik heb in de barrage wel het maximale gegeven.”

Met drie combinaties die in een barrage streden om de medailles kreeg het EK Children op het schitterende terrein in Veeningen een prachtige Climax. Emma Bocken leek met haar snelle en fanatieke merrie Dagma favoriet voor het goud. Ze leek op koers voor het hoogste eremetaal, maar kwam op de finish 0.97 seconden tekort en pakte het zilver. “Mooi”, is de reactie blij en nuchter, nadat Emma heel veel handen heeft geschud en hugs heeft ontvangen. “Ik heb ik de barrage wel het maximale gegeven.”
“Ik ben niet teleurgesteld, maar hartstikke blij met zilver. Met eerder goud met het team heb ik echt een topweek gehad. Dagma heeft geen enkele fout gemaakt.”, vertelt Emma. “Dit heb ik te danken aan mijn ouders Paul Bocken en Jenny Johansson, aan de Stal Hendrix de eigenaar van Dagma, aan mijn trainster Inge Coenen en aan de organisatie van het EK die voor mij een speciale losrijpiste hebben gemaakt. Dagma is bang van andere paarden. Thuis gaat dat wel goed, maar op een wedstrijd moeten andere paarden op afstand blijven, anders raakt ze in paniek. “
De 14-jarige Limburgse rijdt met een prachtige stijl en heel veel gevoel. Daarbij lijkt ze stalen zenuwen te hebben. “Voordat ik moet rijden ben ik best zenuwachtig, maar als ik aan het losrijden ben en in het parcours zet ik dat allemaal weg. Ik heb de barrage volgens mijn eigen plan gereden. De blijdschap overheerst. Ik ben heel blij met dit zilver. Dit is een mooie afsluiting van mijn Children-periode.”

Bondscoach Edwin Hoogenraat glundert. “Heel dicht bij goud, maar ik denk dat we heel trots kunnen zijn op zilver. Het was heel close. Emma reed de wending na hindernis 9 misschien iets te groot, maar dit is in het heetst van de strijd. Dit is gewoon heel goed. Goud en zilver hier op het EK. Dat hadden we van tevoren niet durven dromen. Daar zijn we heel blij mee.”

Jorinde Dolfijn eindigt het EK op een hele mooie gedeelde vijfde plaats met een totaal van 4 strafpunten, nadat ze met de merrie Providence in de eerste omloop van de finale een springfout krijgt op de tweede hindernis van de driesprong. “Ik heb het EK met een foutloze ronde heel mooi afgesloten. In de eerste manche was Providence iets te sterk. Ze heeft heel goed gesprongen dit weekend, dus ik ben heel tevreden en ga met een heel goed gevoel terug naar Buitenpost.”

“Het ging niet zo als ik gepland had”, vertelt Finn Boerekamp, die beide finale-omlopen vier strafpunten op het scorebord noteerde. “Geen medaille vandaag. Als ik terugkijk mag ik echt niet klagen. Een gouden medaille en individueel top 20, dat lukt niet iedereen. Ik ben heel tevreden over dit EK.” In het eindklassement eindigt Finn op plaats 11.

Uitslag EK Springen Children, individuele finale
GOUD Tiara Bleicher (Dui), Daniels Jack S (v.Diarado), 0, 36.20 sec
ZILVER Emma Bocken (Weert), Dagma (v.Tangelo van de Zuuthoeve), 0 – 0 – 0 – 0 – (0, 37.17 sec)
BRONS Ana Miteva (Bul), S.I.E.C. Caro Ass (v.Caretino), 0, 37.67 sec

5. Jorinde Dolfijn (Buitenpost), Providence (v.Air Jordan), 0 – 0 – 0 – 4 - 0
11. Finn Boerekamp (Someren Heide), Gradini (v.Diarado), 0 – 0 - 0 – 4 – 4

Klik hier voor de volledige eindstand van het EK Children

Foto: Emma Bocken op het podium (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
  • Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
    Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
  • Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023
    Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023