­ EK De Wolden: Lars Kersten en Oranje tweede in openingswedstrijd Young Riders *Update - KNHS

EK De Wolden: Lars Kersten en Oranje tweede in openingswedstrijd Young Riders *Update

Geplaatst op 10 juli 2019 in Springen

Nederlands kampioen Lars Kersten en het Nederlandse Young Riders-team zijn het Europees Kampioenschap in Veeningen uitstekend begonnen. In de eerste wedstrijd, een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd die meetelt voor het team- en het individuele klassement, eindigde Lars met H-Cassino op de tweede plaats achter de Belg Wim Vermeiren. In het landenklassement staat Oranje tweede achter onze Zuiderburen.

Lars Kersten reed met H-Cassino een superieure foutloze ronde, vlot, geen meter te veel en safe naar een tijd van 73.12 seconden. Dat is slechts 0.15 seconden langzamer dan de Belg Wim Vermeiren.
Met Veronique Morsink (met Entrepreneur) op de 12e plaats en Rowen van de Mheen (en Q-Verdi) op plaats 15 staat Nederland na de eerste wedstrijd tweede in het Landenklassement bij de Young Riders. Het team van bondscoach Luc Steeghs staat op de tweede plaats achter België en voor Duitsland.

De eerste manche van de Landenwedstrijd is donderdagochtend. De strafpunten worden opgeteld bij het resultaat van deze eerste wedstijd. De tweede en beslissende manche waar om de teammedailles wordt gestreden is voor de Young Riders vrijdag vanaf 8.00 uur.

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de individuele stand en klik hier voor het landenklassement van de Young Riders

Junioren: zesde in teamranking
Na de openingswedstrijd staat het Juniorenteam op de zesde plaats. Met correct gereden foutloze rondes hebben staan de vier amazones van het team bij de beste 27 van de 11 starters. Elize van de Mheen is met Ferdinand op plaats 15 de beste van Oranje. Ze wordt op 16 gelijk gevold door Elike Morsink en Dakina II. De Limburgse amazones Mel Thijssen (met Cartolana 2) en Beau Schuttelaar (op Illinios Z) vinden we terug op 26 en 27. Gerrit Veenstra liep met Loridon van T&L tegen twee springfouten aan en staat op plaats 45.

Klik hier voor de uitslag van de openingswedstrijd

Klik hier voor de individuele stand en klik hier voor het landenklassement van de Junioren

Children
De Children begonnen het EK in Veeningen dinsdagavond uitstekend met foutloze omlopen van Emma Bocken en Dagma, Jorinde Dolfijn met Providence en Finn Boerekamp op de vos Gradini. Daarmee doen ze goede zaken richting de finale op zaterdag. Eerst volgt nog de landenwedstrijd over twee manches op donderdag. Met acht landen staat Nederland nu gedeeld op nul strafpunten. In totaal doen er bij de Children 23 landenteams mee aan het Europees Kampioenschap, waar de parcoursen ontworpen worden door Louis Konickx.

Klik hier voor de uitslag van de openingswedstrijd

Klik hier voor de individuele stand en klik hier voor het landenklassement van de Children

Foto: Lars Kersten en H-Cassino (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Valkenswaard
    Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Valkenswaard
  • Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
  • Peelbergen nieuwe locatie kwalificatie Longines EEF Series
    Peelbergen nieuwe locatie kwalificatie Longines EEF Series