­ EK-debutante Fleur Holleman tiende op EK Springen Pony’s - KNHS

EK-debutante Fleur Holleman tiende op EK Springen Pony’s

Geplaatst op 18 augustus 2019 in Springen

Met twee sterk gereden finalerondes is Fleur Holleman op de tiende plaats geëindigd in het individuele klassement op het EK voor pony’s in Strzegom. Mart IJland kon in de tweede manche zijn uitstekende vorm van de eerdere parcoursen net niet vasthouden en werd uiteindelijk dertiende. “We hebben goed meegedaan”, stelt bondscoach Edwin Hoogenraat dan ook tevreden vast.

De finalewedstrijd, met twee omlopen, werd overtuigend gewonnen door de Ier Max Wachman. Zijn pony raakte geen balk aan in de vijf EK-parcoursen. De twee vierfouters verdeelden het eremetaal na een barrage om zilver en brons.

Voor Fleur was het haar eerste EK; haar pony Bora Bora had in 2016 al EK-ervaring opgedaan in Denemarken onder Iris Zwienenberg. “Fleur deed het hartstikke goed, ze reed heel constant”, vatte Hoogenraat de prestatie van zijn pupil samen. Mart IJland begon vanaf de achtste plaats aan de finale. “Hij reed een sterke wedstrijd, maar had in de laatste ronde even een miscommunicatie”, legt de bondscoach uit. Hierdoor zakte Mart een aantal plaatsen in het klassement.

Edwin Hoogenraat was vol lof over het kampioenschap: “Er was een heel goede parcoursbouwer, die niet extreem hoog gebouwd had, maar wel zo goed dat er uiteindelijk maar één ruiter was die alles nul reed en de twee ruiters met vier strafpunten ook een medaille hadden. Het was een prima georganiseerd EK!”

Uitslag individuele finale
1. Max Wachman (IER) – Cuffesgrange Cavalidam – 0
2. Holly Truelove – Rexter d’Or – 4
3. Ilona Mezzadri (FRA) – Callas Rezidal - 4
10. Fleur Holleman (Huissen) – Bora Bora – 13
13. Mart IJland (Hengelo, O) - Invisible E van het Juxschot – 17
28. Lily Engelsman (Berkhout) - Blackwoodland Rock – 34

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto Fleur Holleman met Bora Bora door Equigeniek Paardenfotografie

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF