­ EK Jeugd: Teamzilver voor de Nederlandse Junioren - KNHS

EK Jeugd: Teamzilver voor de Nederlandse Junioren

Geplaatst op 25 juli 2019 in Dressuur & Para

Het Nederlandse Junioren-team heeft een prachtige zilveren medaille bemachtigd in de landenwedstrijd op het Europees kampioenschap in het Italiaanse San Giovanni in Marignano. Bondscoach Monique Peutz toont zich blij met het eremetaal: “Het complete team bestaat uit debutanten, waarvan er twee zelfs op een EK debuteren. Ze hebben stuk voor stuk goed gepresteerd.” Het goud gaat naar Duitsland, de Denen gaan er met brons vandoor.

De uit Winschoten afkomstige Marten Luiten zadelde elitemerrie Fynona (v. Ampère) en kwam tot 76,03%, wat hem de derde positie in het klassement opleverde. “Marten is de laatste tijd goed in vorm, maar het moet op een EK toch maar gebeuren. Zijn paard liep met veel expressie door de proef heen.”

Persoonlijk record voor Annemijn Boogaard
Annemijn Boogaard (Oudelande) en Fullspeed TC (v. Ziësto) zetten met 73% een persoonlijk record neer. “Fullspeed TC heeft in de wedstrijdbaan een heel natuurlijke uitstraling. Annemijn en Fullspeed TC blinken uit in de manier waarop zij hun wissels rijden.” Het duo verkreeg met deze proef de zevende positie.

Mooi openingsresultaat voor Pem Verbeek
Pem Verbeek beet het spits af voor het Nederlandse team. Met een safe gereden proef, die goed was voor 71,51%, zorgde de amazone uit Waalre voor een mooi openingsresultaat. “Met haar Fernando Torres liet Pem een heel mooi constant en vriendelijk beeld zien, zo zien we het graag bij de Junioren.” Verbeek eindigde op de vijftiende plaats met haar Florencio-zoon.

Van der Pols herpakt zich goed
Sanne van der Pols (Abbenbroek) kwam met Excellentie (v. Don Schufro) tot 71,20% en de negentiende plaats. Volgens Peutz liep de imponerende ruin met losrijden heel fijn, maar vlak voor aanvang van de proef ontstond er een schrikreactie. “Sanne herpakte goed, dat was heel knap van zo’n jonge amazone. Daarna volgde een proef met mooi drafwerk en makkelijke wissels.”

Kwestie van tijd
“We hebben fantastische jeugdruiters in Nederland”, sluit Peutz af. “Ze hebben de juiste instelling, gaan professioneel met hun sport om en weten dat te combineren met een gezellige teamsfeer. Het is voor mij een kwestie van tijd totdat ook zij zich op het hoogste niveau kunnen bewijzen.”

Uitslag landenwedstrijd junioren:
Goud Duitsland - 76.081%
Zilver Nederland - 73.485%
Brons Denemarken - 71.959

Klik hier voor de volledige uitslag

Individuele uitslag landenproef:
1. Valentina Pistner (GER) - Flamboyant OLD, 76.940%
2. Jana Schrödter (GER) - Der Erbe, 76.303%
3. Marten Luiten (Winschoten) - Fynona, 76.030%
7. Annemijn Boogaard (Oudelande) - Fullspeed TC, 73.000%
15. Pem Verbeek (Waalre) - Fernando Torres, 71.424%
19. Sanne van der Pols (Abbenbroek) - Excellentie, 71.242%

Foto: Annemijn Boogaard en Fullspeed TC door Dominique van Dreumel - Equigeniek

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023