­ EK Rotterdam 2019: Gal en Minderhoud in top tien *Video* - KNHS

EK Rotterdam 2019: Gal en Minderhoud in top tien *Video*

Geplaatst op 24 augustus 2019 in Dressuur & Para

Bij het EK dressuur in Rotterdam was Edward Gal met GLOCK’s Zonik N.O.P. op plaats zes de beste van TeamNL in de afsluitende kür. Hans Peter Minderhoud reed naar een knappe negende plaats. Het goud ging naar de dit EK wederom oppermachtige Duitse amazone Isabell Werth.

Edward Gal reed een sterke, geheel vernieuwde kür en kon rekenen op een ovationeel applaus van het in groten getale aanwezige publiek. Met zijn GLOCK’s Zonik N.O.P. verdiende hij een score van 84,271% en kwam daarmee op de zesde plek. Hans Peter Minderhoud reed Glock's Dream Boy N.O.P. naar de negende plaats met een score van 81,546%.

Oefenen voor Tokio
De voorbereiding van Edward Gal was verre van optimaal. Zijn hengst GLOCK’s Zonik N.O.P.  had vooral aandacht voor de merrie van de Zweedse ruiter Patrik Kittel en was slecht bij de les te houden. “Het ging goed, maar het kan nog beter. Ik moest er nu teveel aan doen om zijn aandacht bij me te houden en de focus te krijgen. Samen met een nieuwe kür was dat best pittig. Zelf ben ik heel blij met mijn nieuwe kür, ik vind de muziek heel mooi en hoop dat de juryleden dat ook zo vinden. Terugkijkend op het EK kunnen we denk ik tevreden zijn. We hadden gehoopt op brons met het team en dat werd zilver, dus dat is mooi. Individueel hebben we geen plak, maar we kunnen nog heel veel beter en we hebben nog een jaar om te oefenen voor Tokio”, vertelt Gal gedreven.

Kijk hier naar een interview met Edward Gal door de NOS

Steeds stabieler
Hans Peter Minderhoud kijkt ook tevreden terug op het kampioenschap “Ik was van te voren bang dat mijn paard deze laatste dag misschien iets minder zou zijn na deze drukke week. Zeker nu  het ook nog eens zo warm werd.Maar hij bleef er super aan trekken door de hele proef. Zeker het eerste stuk met piaffe en passage ging heel fijn en hij sprong makkelijk door de pirouettes. Hij liep gewoon heel makkelijk van begin tot eind de proef door. Het wordt allemaal steeds stabieler”, vertelt Minderhoud enthousiast.

Podium
Het podium van de kür bij dit EK was volledig Duits. Isabell Werth kreeg een score van 90,875% met de imponerende Bella Rose. Deze gouden plak betekende de twintigste Europese titel in haar glanzende loopbaan. Dorothee Schneider won met Showtime zilver met een percentage van 90,561%. Het EK-brons was voor Jessica von Bredow-Werndl die met TSF Dalera BB  een totaal van 89,107% scoorde.

Kijk hier voor gehele uitslag

Foto's Hippofoto en Digishots

 

 

 

 

Ander Nieuws

  • Tips van de top: De juiste hulpgeving
    Tips van de top: De juiste hulpgeving
  • Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
    Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore