­ EK Rotterdam 2019: Nicole den Dulk verovert brons - KNHS

EK Rotterdam 2019: Nicole den Dulk verovert brons

Geplaatst op 21 augustus 2019

Nicole den Dulk beet vandaag de spits af voor de para-dressuurruiters van TeamNL. Met Wallace N.O.P. reed Nicole in de Grade II een percentage van 73.353 bij elkaar. Dit resultaat leverde het paar een mooie bronzen medaille op.

“Wallace liep echt superfijn, heel ontspannen en toch fijn actief”, vertelt de medaillewinnares over haar proef. Er waren een aantal onderdelen waarin de combinatie hoge ogen gooide. “Wallace zijn draf is heel goed en bijvoorbeeld de grote volte in draf was mooi strak. Ik heb ook nog wel verbeterpuntjes hoor, die houd je altijd, maar op een EK een percentage van 73.353 scoren is heel mooi”.

Na haar proef stond Den Dulk nog op de tweede plaats in het tussenklassement. Maar de jury beloonde de rit van de Britse Georgia Wilson met nipt meer punten (73.471%), waardoor het brons uiteindelijk het hoogst haalbare was. Voor Oostenrijk eiste Pepo Puch met Sailors’s Blue het goud op.

De medailleceremonie voor de para-dressuur vindt morgen plaats nadat alle grades verreden zijn. Rixt van der Horst komt vandaag nog als eerst aan de start in Grade III (15.00 uur). Sanne Voets en Frank Hosmar komen morgen in actie.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: Hippofoto

Ander Nieuws

  • De vier basisbehoeften van een sportpaard
    De vier basisbehoeften van een sportpaard
  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie