­ EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd - KNHS

EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd

Geplaatst op 22 augustus 2019 in Dressuur & Para , Springen

Vrijdag 23 augustus is het al weer de vijfde wedstrijddag van het Europees kampioenschap in Rotterdam. Voor de dressuurcombinaties is het een rustdag, de para-dressuurruiters beginnen hun strijd om de teammedailles en voor de springruiters staat de laatste omloop van de landenwedstrijd op het programma.

Het laatste deel van de landenwedstrijd voor de springruiters begint om 15.00 uur. De beste 10 teams aangevuld met de beste 11 individuele ruiters waarvan het team niet meer in de strijd is, zullen van start gaan. Voor TeamNL gaat Frank Schuttert als 13e van start, Doron Kuipers als 23e, Marc Houtzager als 33e en Maikel van der Vleuten als 43e.

De landenwedstrijd van de para-dressuur wordt verreden over twee dagen. Vrijdag komen Rixt van der Horst (Grade III) en Nicole den Dulk (Grade II) in actie. Rixt start om 14.18 uur, Nicole om 16.08 uur. Sanne Voets (Grade IV) en Franks Hosmar (Grade V) rijden zaterdag. Frank start om 9.18 uur, Sanne om 13.18 uur. Zondag wacht voor de para-dressuur nog de kür. Als eerste gaat Grade III om 8.00 uur van start, daarna volgen de overige Grades.
(nb. In Grade V rijden de ruiters met de lichtste beperking en in Grade I de mensen met de zwaarste beperking. De gevraagde verrichtingen zijn afgestemd op mate van beperking van de sporter)

De Grand Prix Kür dressuur gaat zaterdag om 15.00 uur van start. De beste 15 combinaties (maximaal 3 per land) komen hier aan de start. De individuele springfinale voor de 30 beste combinaties uit het individuele klassement start zondag om 13.00 uur. De tweede manche begint om 15.30 uur.

Foto: Hippofoto

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders