­ EK Rotterdam 2019: Para-dressuurruiters TeamNL op medaille koers - KNHS

EK Rotterdam 2019: Para-dressuurruiters TeamNL op medaille koers

Geplaatst op 23 augustus 2019 in Dressuur & Para

Bij de Europese kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuuur in Rotterdam is vandaag de landenwedstrijd voor de para-dressuur van start gegaan. Voor TeamNL kwamen Rixt van der Horst en Nicole den Dulk aan de start, beide amazones reden een goede proef. Met morgen de ritten van Sanne Voets en Frank Hosmar nog te gaan, ligt het team op koers voor een mooie medaille.

Bondscoach Joyce Heuitink was direct na de eerste rit van Rixt van der Horst al zeer te spreken. “Rixt reed een goede proef, prima om zo als eerste te starten. Ze had even een kleine storing in het achterwaarts gaan, maar verder was het een mooie harmonieuze verrichting. Haar score is een fijn uitgangspunt voor de rest van het team.” Rixt van der Horst en haar Findsley N.O.P. scoorden 74.029%. 

Steeds beter
Voor TeamNL was Nicole den Dulk de tweede die in de piste kwam. Met Wallace N.O.P. realiseerde ze een mooie 73.364%. De amazone was blij met haar verrichting. “Ik heb heerlijk gereden, hij stond er heel goed aan. Ik hoefde mijn paard echt geen moment te motiveren, iets wat in het verleden nog wel eens anders was. Nu was hij misschien in sommige overgangen iets te fanatiek, maar we worden steeds beter.”

Op koers
Het heeft nog weinig zin om iets te zeggen over de tussenstand in de landenwedstrijd van de para-dressuur. Er zijn landen die al drie ruiters aan de start hebben gehad en landen waarvan pas een ruiter heeft gereden, dat laat zich dus niet vergelijken. Toch is bondscoach Joyce Heuitink duidelijk: “Met Frank Hosmar en Sanne Voets nog te gaan, durf ik wel te zeggen dat we op koers liggen voor een mooie medaille.”

Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. starten morgen om 9.18 uur. Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. verschijnen om 13.18 uur in de ring.
Via de Facebook pagina Ruiters in Oranje is de wedstrijd live te volgen.

Zondag kür
Zondag wacht voor de beste para-dressuurruiters nog de kür. Per Grade hebben de beste acht combinaties uit de woensdag en donderdag verreden individuele proef zich hiervoor geplaatst. Alle vier de Nederlandse combinaties wonnen een medaille in de individuele proef en  zijn dus ruimschoots geplaatst. Grade III bijt zondag het spits af, de eerste ruiter zal om 8.00 uur de ring in rijden.

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Joyce Heuitink en Rixt van der Horst door Hippofoto

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Achterwaarts
    Leren paardrijden: Achterwaarts
  • Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal
    Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal
  • Hans Peter Minderhoud wint Lichte Tour-kampioenschap
    Hans Peter Minderhoud wint Lichte Tour-kampioenschap