­ EK Rotterdam: starttijden Grand Prix bekend - KNHS

EK Rotterdam: starttijden Grand Prix bekend

Geplaatst op 18 augustus 2019 in Dressuur & Para

Maandag 19 augustus begint het Europees Kampioenschap dressuur in het Kralingse Bos in Rotterdam met de Grand Prix dressuur als onderdeel van de landenwedstrijd. Deze wordt over twee dagen verreden. Anne Meulendijks start als eerste voor TeamNL. Hans Peter Minderhoud rijdt ook op de eerste dag. Emmelie Scholtens en Edward Gal komen op dinsdag in actie.

De Europese Kampioenschappen dressuur beginnen maandagochtend om 9.00 uur met de Grand Prix. Anne Meulendijks (Heeze) is de eerste die voor TeamNL in actie komt. Met MDH Avanti N.O.P. zal de debutante op het senioren EK om 12.00 uur het stadion binnen rijden.
Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) sluit om 16.00 uur de eerste dag van het EK in het Kralingse bos af. Hans Peter rijdt zijn zwarte hengst Glock’s Dream Boy N.O.P.

Bondscoach Alex van Silfhout zet Emmelie Scholtens met Desperado N.O.P. op de tweede dag in. De amazone uit Gorinchem is om 11.10 uur ingedeeld. Edward Gal (Oosterbeek) is om 15.00 uur met Glock’s Zonik N.O.P. de laatste combinatie in de Grand Prix. Nederland komt in de Grand Prix als laatste van de 16 deelnemende landenteams aan start.
Om 15.10 uur staat de medaille-uitreiking van de landenwedstrijd gepland. Woensdag start het EK voor de springruiters en de para-dressuurcombinaties van TeamNL.

Klik hier voor de website van het EK in Rotterdam, klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Als je er niet bij kunt zijn in Rotterdam, dan kun je het EK ook volgen via FEI.tv (abonnement noodzakelijk). Vanaf woensdag zijn de Europese kampioenschappen ook te volgen via NOS.nl.

Foto: Alex van Silfhout en MDH Avanti N.O.P.

Ander Nieuws

  • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
    Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
  • Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid