­ EK Young Riders: Zilveren Kimberly Pap stijgt boven zichzelf uit - KNHS

EK Young Riders: Zilveren Kimberly Pap stijgt boven zichzelf uit

Geplaatst op 27 juli 2019 in Dressuur & Para

In het Italiaanse San Giovanni in Marignano heeft Kimberly Pap een prachtige individuele zilveren medaille binnen weten te slepen bij de Young Riders. De Nunspeetse amazone deed dat met haar Vloet Victory, de Jazz-zoon waarmee ze ook al bij de Junioren succesvol was. De individuele titelstrijd kwam op naam van de Duitse Semmieke Rothenberger.

Bondscoach Monique Peutz toont zich meer dan tevreden over de Nederlandse Young Riders. “We hebben veel talent in huis. Het zijn stuk voor stuk amazones met de juiste topsportmentaliteit. Kimberly Pap heeft ontzettend veel gevoel. Zij doet in de wedstrijdbaan exact hetzelfde als in de warming-up. Ze voelt precies wat ze moet doen en weet haar paard als een happy athlete te presenteren.”

Persoonlijk record
Pap liet de score doortellen tot 75,26%. Een persoonlijk record voor de amazone en de zeventienjarige ruin. “Ik had nooit op die medaille durven hopen. Eigenlijk loopt Vloet Victory de hele week al superfijn. De proef verliep gisteren van begin tot eind heel goed. Er moesten vandaag nog een paar goede ruiters, dus het wachten was nog wel heel spannend. Deze medaille is supergaaf, morgen volgt weer een nieuwe dag met de kür op muziek.”

Van Peperstraten buiten de medailles
Daphne van Peperstraten begon sterk aan haar proef Greenpoint’s Cupido. Het duo toonde in alle onderdelen hun enorme kwaliteit en het leek erop dat Van Peperstraten richting de medailles ging. Twee dure foutjes in de wissels lieten de score stoppen bij 73,85%, wat de vijfde plaats betekende. “De potentie voor een individuele medaille is er zeker, dat is een kwestie van tijd”, meent Monique Peutz.

Dure fouten voor Esmée Donkers
Esmee Donkers, verleden jaar goed voor de titel, kwam met Chaina (v.Sir Donnerhall) tot 71,91% en dat betekende de achtste positie voor de amazone uit Venhorst. “Esmée had haar merrie er fijn aanstaan, maar in het begin van de proef had ze twee dure fouten. Het valt niet mee om dat nog op te halen.”

Geen kürfinale voor Thalia Rockx
De negende plek (71,85%) van KNHS Talententeamlid Thalia Rockx betekent dat alle Nederlandse Young Riders in de top 10 zitten. Maximeel drie ruiters per land mogen in de afsluitende kürfinale rijden en daarmee houdt het kampioenschap, ondanks het mooie totaalbeeld, op voor Rockx en haar Verdi de la Fazenda (v.Florett As).

Uitslag EK Young Riders Dressuur Individuele proef
Goud Semmieke Rothenberger (Dui) - Dissertation, 78.941%
Zilver Kimberly Pap (Nunspeet) - Vloet Victory, 75.265%
Brons Lia Welschof (Dui) - Linus K, 75.176%
5. Daphne van Peperstraten (Oude Tonge) - Greenpoit's Cupido, 73.853%
8. Esmée Donkers (Venhorst) - Chaina, 71.912%
9. Thalia Rockx (Roosendaal) - Verdi de la Fazenda, 71.853%

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Kimberly Pap en Vloet Victroy (Equigeniek, Dominique van Dreumel)

 

Ander Nieuws

  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel