­ EK Zuidwolde: Young Riders op brons, Lars Kersten tweede - KNHS

EK Zuidwolde: Young Riders op brons, Lars Kersten tweede

Geplaatst op 11 juli 2019 in Springen

In de eerste manche van de Landenwedstrijd op het Europees Kampioenschap voegden de Young Riders 5 strafpunten toe aan de 5.93 van de openingswedstijd. Daarmee zakte het team van Luc Steeghs naar de derde plaats en moesten ze de Duitse equipe voor laten gaan. België houdt de leiding. Lars Kersten was de snelste foutloze in dit tweede onderdeel van het EK en behoudt daarmee zijn tweede plaats in het individuele klassement. Morgen is de tweede en beslissende tweede manche van de Landenwedstrijd.

KNHS Talententeamlid Lars Kersten was met H-Cassino de beste van de 77 Young Riders in de eerste manche van de Landenwedstrijd. De regerend Nederlands kampioen staat daarmee nog steeds tweede in het individuele klassement achter de Belg Wim Vermeiren.
Veronique Morsink staat op de twaalfde plaats nadat ze Entrepreneur slechts met een tijdfout over de finish kwam. Bas Moerings, die gister ten val kwam in de eerste wedstrijd, reed met Fosther een parcours met een springfout, meetellend voor het team. Het resultaat van Rowen van de Mheen, twee jaar geleden Europees Kampioen bij de junioren, was als laatste starter voor het team minder gelukkig met 9 strafpunten, het streepresultaat.

Bondscoach Luc Steeghs is tevreden tot nu toe: “Gisteren telde de beste drie van de vijf resultaten voor het landenklassement. Bas was gister wat minder fortuinlijk met een val en telden de resultaten van Lars, Veronique en Rowen. Toch heb ik Bas in het team gehouden met het oog op de parcoursen die nog komen en er meer op vermogen getest gaat worden. Bas reed vandaag goed. Hij kreeg een ongelukkige fout.” Tom Schellekens en Casander verrasten op woensdag met een weigering waardoor de tijd wat tegenviel. “Vandaag reed Tom een geweldig foutloos rondje. Veronique en Lars hebben vandaag heel goed gereden”, vertelt Steehghs.

Tom Schellekens was met Casander een van de 21 foutloze combinaties. De ruiter uit Esbeek komt individueel uit en staat na twee wedstrijden op plaats 43.

Zondag rijden de beste 30 combinaties de individuele finale. Morgenmiddag is de finale van de Landenwedstrijd

Klik hier voor de uitslag van de tweede wedstrijd en eerste manche landenwedstrijd

Klik hier voor de tussenstand van de Landenwedstrijd

Klik hier voor het individuele klassement

Foto: Veronique Morsink met Entrepeneur (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Valkenswaard
    Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Valkenswaard
  • Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
  • Peelbergen nieuwe locatie kwalificatie Longines EEF Series
    Peelbergen nieuwe locatie kwalificatie Longines EEF Series