­ Emmelie Scholtens’ Apache is niet meer - KNHS

Emmelie Scholtens’ Apache is niet meer

Geplaatst op 06 september 2019 in Dressuur & Para

Het dressuurpaard Apache is niet meer. De veertienjarige hengst, waarmee Emmelie Scholtens vorig jaar deelnam aan de Wereldruiterspelen in Tryon, moest uit zijn lijden worden verlost na een ernstige vorm van hoefbevangenheid. Bij zijn laatste wedstrijd eind juni in Geesteren won Apache de Grand Prix Special en was hij tweede in de Grand Prix. Een maand eerder op het NK veroverden Apache en Emmelie de bronzen medaille.

Emmelie Scholtens reed de bij het KWPN en meerdere stamboeken goedgekeurde Apache al vanaf jonge leeftijd. Scholtens reed de bloedmooie hengst naar het hoogste niveau, met veel succes. Apache en Emmelie waren opgenomen in het Olympisch kader.

Vorig jaar maakten ze deel uit van het Nederlandse team op de Wereldruiterspelen in Tryon. In de Grand Prix eindigden Apache en Emmelie op de 23e plaats en hielpen het team aan een Olympisch ticket door vijfde te worden in de landenwedstrijd. In Grand Prix Special beloonden de juryleden Apache met de 25e plaats tijdens het wereldkampioenschap.

In april nam Apache deel aan de wereldbekerfinale in Gothenburg, nadat hij in de wereldbekerwedstrijden van Amsterdam en ’s Hertogenbosch op de achtste en de zevende plaats eindigde. Daarna volgde de bronzen medaille op het NK in Ermelo. De laatste wedstrijd van Apache was in Geesteren waar hij de Grand Prix Special won en als tweede geplaatst werd in de Grand Prix.

Naast een topdressuurpaard is Apache ook een hele goede fokhengst. Voor zijn resultaten in de fokkerij is de zoon van UB 40 en merrie Tolanda (Krack C x Inspekteur) door het KWPN bevorderd tot keurhengst. Apache is gefokt door wijlen Tonnie van de Koppel en was altijd in bezit van Ad Valk.

De Nederlandse dressuursport verliest een van zijn toppaarden. De KNHS wenst Emmelie Scholtens, eigenaar Ad Valk en alle betrokkenen veel sterkte.

Foto: Apache en Emmelie Scholtens tijdens de wereldbekerfinale in Gothenburg (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • IOC: behaalde kwalificaties blijven geldig
    IOC: behaalde kwalificaties blijven geldig
  • Aanpassingen selectietraject WK jonge dressuurpaarden
    Aanpassingen selectietraject WK jonge dressuurpaarden
  • Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
    Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis