­ Eric en Maikel van der Vleuten superieur in Cannes - KNHS

Eric en Maikel van der Vleuten superieur in Cannes

Geplaatst op 09 juni 2019 in Springen

Eric en Maikel van der Vleuten hebben als team Madrid in Motion met overmacht de Global Champions League in Cannes gewonnen. Met Wunschkind en Verdi TN bleven vader en zoon alle vier parcoursen foutloos. In de daarop volgende Global Champions Tour Grand Prix herhaalden ze dit huzarenstukje. Na barrage eindigde Maikel met zijn tophengst Verdi TN als zevende, Eric werd met Wunschkind knap tiende in deze zevende etappe van de GCT.

Met vier foutloze parcoursen was het een superieure overwinning voor team Madrid in Motion in Cannes. Met een ‘clean sheet’ lieten Eric en Maikel Miami Celtics (8 str pnt) en Shanghai Swans (8 str pnt) ver achter zich.
Een opgetogen Maikel vertelt: “Op donderdag voelden onze paarden al heel goed en het paard van mijn vader sprong twee geweldige rondes. Het is een eer om hier in Cannes de League wedstrijd te winnen. Mijn vader is altijd mijn trainer geweest en het is fantastisch dat hij zelf nog steeds zo goed presteert, dus we zijn heel blij met deze overwinning.”

Eric is het met zijn zoon eens: “We zijn nog gemotiveerder als onze sponsor Marta Ortega er bij is. Dankzij haar kunnen we dit als familie samen doen, dus het is een hele mooie overwinning. Het is geweldig om op dit niveau te winnen.”

Direct na de Global Champions League, waarvan de best 35 individuele combinaties doorgaan naar de Global Champions Tour Grand Prix, bleven Eric en Maikel wederom foutloos. Met tien in de barrage onder het kunstlicht van de kleine zandpiste in Cannes was de strijd weer enorm.

De nu 17-jarige tophengst Verdi TN was in grootse vorm, was snel, maar moest toch een kleine touch bekopen met een springfout, waardoor Maikel op de zevende plaats eindigde.
Eric kreeg met Wunschkind een springfout meer en eindigde op een mooie tiende plaats. Eric die aan een sterk seizoen bezig is in de GCT is op de huidige FEI Longines wereldranglijst gestegen naar plaats 104.

Ook Kim Emmen, Bart Bles en Leopold van Asten plaatsten zich voor Grand Prix van Cannes. In de GCL eindigen Bart en Leopold met hun teams Hamburg Giants en Scandanavian Vikings achtste en negende. Prague Lions, het team waarin Gerco Schröder donderdag mee reed, werd vierde.

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions League Cannes

Klik hier voor de uitslag van de Global Champions Tour Grand Prix Cannes

Klik hier voor de tussenstand van de GCT

Foto: Eric en Maikel van der Vleuten met sponsor Marta Ortega van Madrid in Motion (Foto: Stefano Grasso/GCT)

Bron: persbericht GCL/GCT, bewerkt door KNHS

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF