­ Europese top springjeugd komt naar Nederland - KNHS

Europese top springjeugd komt naar Nederland

Geplaatst op 18 juni 2019 in Springen

Het dorp Veeningen bij Zuidwolde in Drenthe wordt in juli stevig op de hippische kaart gezet. Naast het reguliere concours hippique, dit jaar van 18 tot en met 21 en van 25 tot en met 28 juli, worden in Veeningen ook de Europese Kampioenschappen springen voor Young Riders, Junioren & Children gehouden. Van 8 tot en met 14 juli worden die kampioenschappen verreden en op 7 juli wordt het evenement spectaculair geopend met een bijzonder openingsevenement.

Het is voor het eerst dat de organisatie van CH de Wolden in Veeningen een dergelijk groot internationaal kampioenschap toegewezen heeft gekregen. De Europese Kampioenschappen springen voor Young Riders, Junioren en Children vormen feitelijk de springplank voor de jeugd naar ‘eeuwige roem’. Vele wereldtoppers legden zo de basis voor hun succesvolle carrière, niet alleen buitenlandse springruiters, ook de Nederlandse ruiters en amazones. Jeroen Dubbeldam werd op 21-jarige leeftijd in 1994 als “Young Rider” Europees Kampioen. In 1996 werd Gerco Schröder met het Nederlandse team Europees jeugdkampioen en in 1999 individueel kampioen en ook met het team.
Maikel van der Vleuten werd met het Nederlandse team Europees Kampioen in 2005. Twaalf jaar later, 2017, won Van der Vleuten in Veeningen de Grote Prijs Gemeente De Wolden.

De verwachting is dat ongeveer 300 deelnemers uit meer dan 30 landen in De Wolden zullen neerstrijken voor het EK. Alle dagen is het evenement gratis toegankelijk, ook op de openingsdag.

Meer informatie op europeanjumpingchampionship2019.com

Foto: Maikel van der Vleuten werd in 2005 Europees Kampioen met het team en in 2017 won hij bij CH de Wolden de Grote Prijs. Door Jeroen Spoolder.

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF