­ Fijne pony’s in KNHS Divoza Kampioenschap Ermelo en Sevenum - KNHS

Fijne pony’s in KNHS Divoza Kampioenschap Ermelo en Sevenum

Geplaatst op 22 juli 2019 in Dressuur & Para

Zowel in Ermelo als in Sevenum werd afgelopen weekend een selectiewedstrijd voor het KNHS Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s verreden. Een groep enthousiaste ponyruiters met pony’s in de leeftijd van vier, vijf en zes jaar presenteerden zich aan de jury met nette resultaten als gevolg.

De wedstrijd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo werd georganiseerd door het Nederlands New Forest Pony Stamboek en de combinaties werden beoordeeld door juryleden Adriaan Hamoen en Marie José Timmermans. Jurylid Marie José was tevreden over de pony’s die in de ring werden voorgesteld: ‘We hebben deze dag erg fijne pony’s gezien die zeker netjes werden gereden. In de rubriek voor zesjarigen lag de uitslag erg dicht bij elkaar. De winst ging naar Ilse de Wilde met Falco omdat deze pony heel mooi in aanleuning liep. Daarmee scoorde ze hoge cijfers wat zorgde voor een totaal van 80 punten. Isa van der Arend reed haar New Forest pony Make my Forest naar 79,5 punten en eindigde als tweede. Wat bij deze combinatie vooral opviel was de geweldige galop die we hebben beloond met een 9. De aanleuning mocht bij Make my Forest alleen iets makkelijker en dat maakte dan ook net het verschil. Ook bij de vijfjarigen lag de uitslag in de kopgroep heel dicht bij elkaar. Het nette rijden van Mick van der Kort gaf bij ons echter de doorslag waardoor hij met zijn pony Keizerskroon Finn eerste werd. Bij de rubriek voor vierjarigen stelde Franka Koster haar pony Gaia Royal Fortuna het beste voor en eindigde met 78.5 punten bovenaan.’

Sevenum

Op zaterdag 20 juli werd ook een wedstrijd voor het KNHS Divoza Kampioenschap georganiseerd in Sevenum. De organisatie hiervoor was in handen van Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek en Trudi Houden en Mascha Reijs traden op als juryleden. De hoogste punten van de dag gingen naar Manoek Linssen die haar zesjarige pony Jacco erg netjes voorstelde en achten kreeg voor de galop en de algemene indruk. Dat bracht haar op een totaalscore van 75,5 punten.  

Kijk hier voor de gehele competitiekalender en een tussenstand van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s.

Uitslag KNHS Divoza Kampioenschap Ermelo 20 juli

Zesjarigen
1. Ilse de Wilde – Falco – 80 punten
2. Isa van der Arend – Make mij Forest 79,5 punten

Vijfjarigen
1. Mick van der Kort – Keizerskroon Finn – 78 punten
2. Lemoni Dicker - Lindenburgs Hulst Isadora – 77,5 punten

Vierjarigen
1. Franka Koster - Gaia Royal Fortuna – 78,5 punten
2. Romy Schaftenaar - Coelenhage's Handsome King – 76.5 punten

Uitslag KNHS Divoza Kampioenschap Sevenum 20 juli

Zesjarigen
1. Nina Brands – Macchiato – 72 punten

Vijfjarigen
1. Willemijn van Rooij - Melantho’s Thruster 69.5 punten

Vierjarigen
1. Manoek Linssen – Jacco – 75,5 punten

Ander Nieuws

  • Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
    Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
  • Leren paardrijden: Achterwaarts
    Leren paardrijden: Achterwaarts
  • Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal
    Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal