­ Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore - KNHS

Fleur Holleman wint met Bora-Bora pony Grand Prix Gorla Minore

Geplaatst op 21 april 2019 in Springen

Met haar pony Bora-Bora wist Fleur Holleman vandaag op overtuigende wijze de Grand Prix van Gorla Minore te winnen. De vijftienjarige amazone uit Huissen bleef in de barrage foutloos en haar tijd was bijna twee seconden sneller dan de nummer twee, Martina Ferrari uit Italië. Mart IJland (Hengelo Ov) werd derde met Invisible "E" van het Juxschot. Emma Bocken (Weert) behaalde een mooie tweede plek in de Grand Prix voor de Children.

De Nederlandse jeugd was goed op dreef in het Italiaanse Gorla Minore. Het pony-team won de landenwedstrijd met een team totaal van 0 strafpunten! In de landenwedstrijd voor de Children werd het Oranje team tweede achter gastland Italië.
Het team van de pony’s bestond uit Lily Engelsman, Liv Huijbregts, Pam Nieuwenhuis en Mart IJland. Emma Bocken, Nick Nanning, Thijmen Vos en Wesley de Boer maakten deel uit van het team Children.

Vandaag werd het concours afgesloten met de verschillende Grand Prix'. Fleur Holleman reed een ijzersterke Grand Prix met haar pony Bora-Bora met wie ze plek in het team voor de Europese kampioenschappen wil bemachtigen. Samen met Mart IJland en twee Italiaanse amazones moest Holleman in de barrage uitvechten wie de winnaar werd. IJland was met Invisible "E" van het Juxschot de snelste met 36,93 seconden, maar kreeg twee balken. Een derde plaats was voor de ruiter uit Hengelo. Fleur Holleman reed een vlotte foutloze ronde in 41,80 seconden. De twee Italiaanse amazones kwamen niet meer aan de prestatie van Holleman.

De Grote Prijs van de Children ging over een 1,30m-parcours. Negen combinaties kwamen in de barrage. De veertienjarige Emma Bocken stuurde haar elfjarige Dagma (v. Tangelo van de Zuuthoeve) knap foutloos rond in  35,81 seconden. De amazone uit Weert kwam een seconde te kort op de winnaar Lou Puch uit Zwitserland. Bockens teamgenoten hadden allemaal foutjes in het basisparcours.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto Fleur Holleman met Venery Dew-Drop waarmee ze de KNHS Indoorkampioentitel in de klasse ZZ binnenhaalde. (Digishots)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF