­ Floor van der Kuijl aan kop in KNHS-Felix Hippisch Cup - KNHS

Floor van der Kuijl aan kop in KNHS-Felix Hippisch Cup

Geplaatst op 28 april 2019 in Dressuur & Para

Met een eerste en derde plaats was Floor van der Kuijl zeer succesvol bij de KNHS-Felix Hippisch Cup die is verreden in Geesteren. Lilli van den Hoogen nestelde zich op plaats twee in de einduitslag.

Floor van der Kuijl won met haar pony Champ of Daily en werd derde met Castenrayseweg’s Dreamboy (foto). De 15-jarige amazone vertelt: “Ik reed als eerste met Dreamboy, toen regende het heel hard en daardoor kregen we wel wat rommeltjes, maar hij liep wel heel fijn. Met Champ ging het nog net wat beter. Die is vanaf januari weer echt in training na een blessure. Op de wedstrijd bij De Kroo in Zeeland ging hij ook heel lekker en reden we een A-kader score. Nu net niet, maar ik was wel tevreden. Dit is mijn laatste jaar bij de pony’s en ik hoop snel mijn derde kaderscore te kunnen rijden en natuurlijk hoop ik dat we naar het EK mogen. Dat willen er natuurlijk heel veel, ik ga hard door trainen en dan zien we wel hoe ver wij komen. Na de pony’s wil ik graag verder bij de paarden, we zijn daarvoor ook druk op zoek naar een geschikt paard.”

Over haar pony’s vertelt Floor: “Ze zijn best heel verschillend. Het grootste verschil is denk ik dat Daily een hele sterke draftour heeft en daardoor hoog scoort in de zijgangen, Dreamboy is juist heel sterk in het galopdeel.”
De vier Havo scholiere traint bij Febe van Zwambagt en daar is ze heel blij mee. “Het is heel fijn dat Febe zelf ook dit pad heeft gevolgd als amazone. Ze weet daardoor precies hoe ze mij kan helpen om zo goed mogelijk te presteren.”

 

Uitslag KNHS-Felix Hippisch Cup
1. Floor van der Kuijl (Hummelo) - Champ of Daily (v. Fs Don't Worry), 70,333%
2. Lilli van den Hoogen (De Meern) - Martinez Candyman (v. Fs Champion De Luxe), 69,952%
3. Floor van der Kuijl - Castenrayseweg's Dreamboy (v. Molenhorn's Lucky Boy), 68,762%

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Felix Hippisch Cup

Foto DigiShots

Categorie: dressuur, KNHS-Felix Juristen Cup

Ander Nieuws

  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen