­ Francisca den Elzen wint eerste KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy - KNHS

Francisca den Elzen wint eerste KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy

Geplaatst op 31 maart 2019 in Mennen & para

In Exloo was het Francisca den Elzen die met Albrechtshoeve Lars kwam, zag en overwon in de eerste competitiewedstrijd van de KNHS Witte Van Moort Para Men Trophy. De menster pakte direct de leiding in de dressuur en was daarna ook de beste in de marathon en afsluitende vaardigheid waardoor ze overtuigend wist te winnen. Jacques Poppen met PP werd tweede en Ingmar Veneman, die een thuiswedstrijd reed, derde.

Francisca de Elzen won vorig jaar goud met het team en individueel op het WK Para mennen en ook in de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy was ze al meerdere malen de beste. Na al die topprestaties blijft de KNHS-Witte van Moort competitie een wedstrijd waar Den Elzen graag aan mee doet. “Het zijn altijd hele mooie wedstrijden waar alles goed geregeld is. Meedoen op een evenement zoals in Exloo, waar ook een internationale wedstrijd wordt verreden, is super. Iemand als IJsbrand Chardon rijdt daar ook, daar kun je ook nog eens heel veel van leren door te kijken hoe hij aan het werk is."

"Mijn pony liep dit weekend echt super goed", vervolgt Van Elzen. "Vrijdag in de dressuur ging het al heel fijn, hij liep heel mooi constant ook in de aanleuning. In de marathon heb ik op een paar plaatsen iets langere lijnen gekozen, het was voor ons toch de eerste wedstrijd van het seizoen en ik wilde het even aftasten, maar het ging top. In de vaardigheid waren we foutloos en binnen de tijd, dus beter kon eigenlijk niet."

"Volgend jaar hebben we weer een WK dus ik wil dit jaar gebruiken om alles nog een beetje te verbeteren. Maar het aller belangrijkste is natuurlijk om de pony zo gezond mogelijk te houden.
Albrechtshoeve Lars is nu 10 jaar en voor mij een topper. Het is een hele harde werker, hij wil altijd gaan. Soms is hij bijna te ijverig”, vertelt Francisca enthousiast.

Naast deze Lars won Den Elzen ook al veel met haar andere troef Bart Blom. Beide pony’s staan bij Francisca thuis in Drouwenerveen op een steenworp afstand van Exloo.

Uitslag KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy Exloo 29-31 maart 2019:
1. Francisca de Elzen, 104.15 punten
2. Jacques Poppen, 131.84 punten
3. Ingmar Veneman, 138.06 punten

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy

Kijk hier voor alle uitslagen van Exloo

Foto Krisztina Horvath

Ander Nieuws

  • Online KNHS College Tour Vaardigheid met Wereldkampioenen
    Online KNHS College Tour Vaardigheid met Wereldkampioenen
  • Kampioenenbal van 2020
    Kampioenenbal van 2020
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2021
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2021