Frank Schuttert derde in Grote Prijs Outdoor Gelderland

Geplaatst op 07 juli 2019 in Springen

Frank Schuttert reed met de merrie First Lady G zijn eerste Grote Prijs en wist gelijk derde te worden op Papendal bij Outdoor Gelderland. De ruiter van TeamNL moest zijn meerdere erkennen in de Japanner Eiken Sato en de Duitser Jens Baackmann. “Veel meer zat er niet in”, volgens Frank.

Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden, maar op Outdoor Gelderland werd het land met de onbegrensde ambities richting de Olympische Spelen in Tokyo met daverend geweld op de hippische kaart gezet. Eiken Sato, 33 jaar, won de kwalificatieproef én de hoofdrubriek in Arnhem, pakte twee zesde prijzen mee en verbaasde zelfs zichzelf. Op slechts 0,19 seconde afstand was Frank Schuttert beste Nederlander op de derde plaats, achter de Duitser Jens Baackmann.

Rijendik publiek volgde de verrichtingen van de internationale springruiters op zondagmiddag in de 1.55m. Grote Prijs van de Provincie Gelderland, presented by Sociëteit Gelre, wat de ruiters alleen maar meer motiveerde om een goede prestatie neer te zetten. Elf van de vijftig kwamen zonder strafpunten aan de finish, wat een sensationele barrage teweegbracht. Eiken Sato koerste Saphyr des Lacs (v.Mr.Blue) rond alsof hij nooit anders gedaan heeft en pakte ruim 15.600 euro. De waarheid is dat hij pas weer sinds zes maanden rijdt, sinds een break van maar liefst vijf jaar. Een opmerkelijke comeback.

Voor Frank Schuttert ziet de toekomst er ook goed uit met de negenjarige First Lady (v.Whitaker), die haar 1.55m debuut omzette in de derde plaats met bijna 9.400 euro prijzengeld. “Ik heb de barrage op video teruggekeken, maar er zat niet heel veel meer in. Het was ook maar 0,19 seconde verschil met de winnaar”, vertelt Schuttert.

First Lady liep vorig jaar ook al op Outdoor Gelderland, maar met Annelies Vorsselmans. “Als achtjarige deed ze al goede dingen op 1.50m niveau. Jos Lansink kocht haar in april toen hij m’n beste paard Chianti’s Champion verkocht werd. Ik baalde sportief gezien van die verkoop, zeker met het oog op het EK in Rotterdam, maar Jos weet toch weer steeds voor aanvulling te zorgen. Ik heb de laatst twee jaren heel veel goede paarden mogen rijden. Nu alleen niet overdrijven met ze. Het kwam heel snel met bijvoorbeeld First Lady. Die moet ik niet elke keer heel zwaar inzetten. Sowieso moeten we strak plannen. Ik kan alle weken op pad om Global Champion Tour te rijden, maar je moet ook nee zeggen voor de paarden. Ik ben blij om hier in Arnhem te rijden. Ik kon vijf paarden meenemen. Ze hebben hier enorm veel geleerd en het is mooi om voor eigen publiek te rijden.”

Van de drie Nederlanders in de barrage eindigde Gerben Morsink met Navarone Z als zesde, voor Remco Been en Holland van de Bisschop was er het elfde geld.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Frank Schuttert en First Lady G (www.digishots.nl)

Bron: Persbericht Outdoor Gelderland, bewerkt door KNHS

Ander Nieuws

  • Ontmoet de springruiters uit KNHS Talententeam 2019
    Ontmoet de springruiters uit KNHS Talententeam 2019
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 oktober 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 oktober 2019
  • 13 november: KNHS College Tour Springen in de juiste rijstijl met Bianca Schoenmakers
    13 november: KNHS College Tour Springen in de juiste rijstijl met Bianca Schoenmakers