­ Frank Schuttert vierde in GCT GP Berlijn - KNHS

Frank Schuttert vierde in GCT GP Berlijn

Geplaatst op 27 juli 2019 in Springen

Frank Schuttert eindigde zaterdagmiddag met Queensland E op een mooie vierde plaats in de Global Champions Tour Grand Prix van Berlijn. Het was spannend in de zes combinaties tellende barrage, waarin tickets te verdelen waren voor de Super Grand Prix in Praag. Die ticket ging naar Ludger Beerbaum, die alleen Danni G Waldman voor moest laten gaan.

Totdat Ludger Beerbaum als laatste starter aan zijn barrage begon, was Frank Schuttert zeker van een ticket voor de Super Grand Prix in Praag, als afsluiting van het Global Champions Tour seizoen. Winnares Danni G Waldman en Christian Ahlmann, die op dat moment boven Frank stonden in de tussenstand hadden, hadden als winnaars van Shanghai en Parijs immers al een ticket voor Praag verdiend.
Beerbaum was er op gebrand de Grote Prijs te winnen, maar kwam met Cool Feeling 0.35 seconden tekort op de in de Putten woonachtige Israelische amazone die na Shanghai ook de GCT van Berlijn won. Daarmee veroverde de Duitse routinier Beerbaum de ticket en moest Schuttert genoegen nemen met de 30.000 euro van de vierde plaats
Voor Schuttert resteren nog een aantal wedstrijden van de Global Champions Tour om zich voor Praag te plaatsen. In de barrage kwam Queensland E wat aan vermogen tekort op de oxer in de dubbel om hoger te eindigen. In de eerste omloop sprong de merrie met heel veel gemak foutloos.
Van de vier wedstrijden die Frank Schuttert reed in de Global Champions Tour was hij drie keer vierde (Doha, Stockholm en Berlijn). In de tussenstand staat de stalruiter van Jos Lansink op plaats 22. Maikel van der Vleuten is op plaats 5 de beste landgenoot. Bart Bles staat 10e.

De Nederlanders reden goed in Berlijn met zes combinaties bij de beste 20 in de Grote Prijs en zes bij de beste 13 in de daar aan voorafgaande Global Champions League wedstrijd.

Uitslag GCT Grand Prix Berlijn, 1.60m
1. Danni G Waldan (Isr), Lizziemary, 0 – 0, 39.46 sec
2. Ludger Beerbaum (Dui), Cool Feeling, 0 – 0, 39.81 sec
3. Christian Ahlmann (Dui), Take a Chance on Me, 0 – 4, 38.56 sec
4. Frank Schuttert (Ommen), Queensland E, 0 – 4, 40.68 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Bart Bles wint Global Champions League met Hamburg Giants
In de teamwedstrijd over twee dagen was Bart Bles samen met zijn Franse teamgenoot Titouan Schumacher de beste in de Global Champions League. De eerste in de serie voor de Hamburg Giants. Dankzij twee foutloze rondes van zijn paard Israel van de Dennenhoeve bezorgde Bles zijn team een historische overwinning. In de Grote Prijs zadelde Bles zijn paard Kriskras DV en werd met een enkele tijdfout knap achtste.

Uitslag Global Champions League Berlijn
1. Hamburg Giants
Bart Bles (Babberich), Israel van de Dennenhoeve
Titouan Schumacher (Fra), Atome Z
2. Berlin Eagles
3. St Tropez Pirates

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de individuele uitslag

Foto: Frank Schuttert met First Lady G (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF