­ Gelderse combinaties gezocht om Samen Vitaal te worden - KNHS

Gelderse combinaties gezocht om Samen Vitaal te worden

Geplaatst op 21 mei 2019

De KNHS slaat de handen ineen met PAVO en One Switch en de samenwerkende paardensportevenementen in Gelderland om 25 combinaties samen fitter, energieker en krachtiger te maken, oftewel vitaler. Ook komt er een speciale campagne over de invloed van de mens op het paard. Als de mens niet goed in zijn vel zit kan dat invloed hebben op het paard en andersom. In het kader van paardenwelzijn en mensenwelzijn is het dus van belang dat zowel paard als mens Samen VITAAL zijn!

De KNHS, PAVO en One Switch bieden 25 combinaties een op maat gemaakt bewegings- en voedingsadvies. Zowel het paard als de persoon krijgen een volledige gezondheidsscan en een op maat gemaakt voedings-en bewegingsprogramma en worden maandelijks gemeten. In november 2019 worden de resultaten bekend gemaakt.

Voorwaarden voor deelname zijn o.a. dat de combinaties uit de provincie Gelderland komen en dat het paard overgewicht heeft. De rpaardensporter mag kampen met een blessure, zolang deze niet acuut is. Het traject heeft een waarde van €5.000,- en de inschrijfkosten zijn €100,- per combinatie.

Het seminar “Fit in de sport” tijdens het NK Dressuur op vrijdag 24 mei is de kick-off van het traject 'Samen Vitaal'. Tijdens Outdoor Gelderland van 26 juni t/m 1 juli staat ruitervitaliteit en de jeugd centraal. Tijdens het EK en WK Voltige, het WK Jonge Dressuurpaarden en de Hippiade is veel aandacht voor voeding en gezondheid op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo en worden tussenmetingen afgenomen. Tijdens Jumping Achterhoek van 28 november t/m 2 december wordt het traject 'Samen Vitaal' afgerond en worden de resultaten gepresenteerd.

Combinaties uit Gelderland die geïnteresseerd zijn kunnen meer informatie vinden op www.knhs.nl/samenVITAAL

Categorie: Samen Vitaal, NK Dressuur, Overgewicht paard, ruiterfitheid, Welzijn, regio gelderland, ledenvoordeel, voordeel

Ander Nieuws

  • Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
    Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
  • Mediaguide TeamNL ruiters OS Tokio
    Mediaguide TeamNL ruiters OS Tokio
  • Gouden KNHS-speld voor Ben Bontjer
    Gouden KNHS-speld voor Ben Bontjer