­ Geselecteerde combinaties EK Eventing Jeugd bekendgemaakt - KNHS

Geselecteerde combinaties EK Eventing Jeugd bekendgemaakt

Geplaatst op 07 juni 2019 in Eventing

Afgelopen weekend werd in het Renswoude het NK Eventing voor de jeugd verreden, dit was tevens de laatste observatie wedstrijd op weg naar het EK voor deze ruiters. Na het spannende kampioenschap heeft debuterend bondscoach Marcelle de Kam (Domburg) de Nederlandse teams en individuele starters bekend gemaakt voor het EK dat volgende maand in Maarsbergen wordt verreden.

Europees Kampioenschap in eigen land in Maarsbergen

Naast junioren-kampioene Elise Otto en Mylene Spaak -kampioene Young Riders– zijn ook alle andere medaillewinnaars van het NK geselecteerd. Daaronder ook KNHS-Talententeamlid Nina de Haas. In totaal werden 14 combinaties uitverkozen. Een aantal dat nog nooit eerder voor Nederland is uitgezonden naar een Europees kampioenschap Eventing voor de jeugd. Het EK wordt van 10 tot en met 14 juli wordt verreden in Maarsbergen.

Marcelle de Kam nam begin dit jaar de rol van bondscoach voor de jeugd op zich. Ze volgt de vorig jaar veel te vroeg overleden Jan van Beek op. De debuterende De Kam geniet van haar rol, maar vindt het ook best spannend. “De vijf combinaties die nu aangewezen zijn voor de beide teams, waren duidelijk voor mij, die hebben de afgelopen maanden het beste gepresteerd. Er moet er van die vijf nog wel een individueel van start, maar dat beslis ik later.”

De Kam is enthousiast over haar pupillen. “De Junioren is een groep echt nog jonge ruiters, waarvan een deel wel al EK ervaring heeft bij de junioren of met de pony’s. De Young Riders is een professioneel groepje die net als de junioren met flair rondrijden. Alleen al door hun leeftijd zijn het wel twee totaal verschillende groepen die een eigen benadering vragen. Het is heel fijn om met zo een groep te mogen werken, maar ook best spannend. Wel gezonde spanning hoor, want ik vind het super leuk om te doen.”

Voordat de jeugd afreist naar het Europees Kampioenschap in Maarsbergen hebben ze op 20 en 21 juni nog een trainingskamp in Kootwijk en Renswoude.

Uniek
Het is best bijzonder dat het Europees Kampioenschap Eventing voor de jeugd in Nederland plaats vindt. Het past in de ontwikkeling en groei die de eventingsport de afgelopen jaren doormaakt. Dat is ook de reden dat de KNHS besloten heeft om veertien combinaties af te vaardigen naar het EK, waar de jeugdige combinaties voor eigen publiek internationale ervaring op kunnen doen.
De locatie van het EK is het schitterende Landgoed Maarsbergen, waar al meerdere jaren de Maarsbergen Horse Trials worden gehouden. De deelnemers en bezoekers wanen zich in Engelse sferen en dat doet denken aan de vermaarde grote wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk waar landgoederen veelal het decor zijn. De cross country is een ontwerp van de gerenommeerde Engelse parcoursbouwer Eric Winter.


Nederlandse deelnemers EK Eventing Junioren & Young Riders, Maarsbergen
Young Riders (18 – 21 jaar)
Levi Driessen (Esch) met Giraldi en Lancero Dancer als reserve-paard
Nina de Haas (Hengstdijk) met Divine en Cocu als reserve-paard
Olivia Pleysier (Bilthoven) met Spirit Excalibur
Myrle Schoones (Pelt, Bel) met Dimitri
Mylene Spaak (Hierden) met King Canna

Individueel
Lucy Groenen (Groenekan) met Gyon

Junioren (tot 18 jaar)
Splinter Bergsma (Hilversum) met Quantum Warrior
Caressa Kolkman (Hengelo) met Diamant
Elise Otto (Schoonhoven) met Coffee IJs
Beau Postumus (Terschuur) met Smokie
Kristy Snepvangers (Bergen op Zoom) met Diesel en Gaelic Lad als reserve-paard

Individueel
Lotte Monhemius (Halfweg) met Gogo Jumbo
Leida Naber (Biddinghuizen) met ACSI ZamZam
Okke Peemen (Meerle, Bel) met Happy Lady

Meer informatie over het Europees Kampioenschap Eventing Junioren en Young Riders (10 - 14 juli) in Maarsbergen vind je op: www.eec-maarsbergen.com

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
  • Aanpassingen kwalificaties Eventing
    Aanpassingen kwalificaties Eventing
  • Verslag eventingforum 18 mei 2021
    Verslag eventingforum 18 mei 2021