­ Geslaagde eerste regiofinales Harry’s Horse Zitcompetitie 2019 - KNHS

Geslaagde eerste regiofinales Harry’s Horse Zitcompetitie 2019

Geplaatst op 03 juni 2019

De Harry’s Horse Zitcompetitie 2019 is afgelopen weekend voortvarend van start gegaan. Onder zomerse weersomstandigheden werden op zondag 2 juni de eerste regiofinales verreden bij Stal Groenendaal in Bunschoten, Manege Oostmoer in Stad aan de Haringvliet en Meers Paarden Centrum in Nieuw-Vennep.

Op deze eerste hete dag van het jaar deden de FNRS Ruitersportcentra extra hun best om het paard en ruiter zo aangenaam mogelijk te maken. De deelnemende ruiters zorgden voor de juiste focus en reden voor wat ze waard waren. Op een aangewezen manegepaard of - pony toonden ze ieder hun beste houding en zit aan de jury. Dat leverde heel wat spannende momenten op en de blijdschap was dan ook groot bij de winnende ruiters van de vier categorieën. De vier ruiters van iedere categorie hebben nu een kwalificatie te pakken voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie op 8 september.

Maar er werd niet alleen gestreden om individuele startplaatsen voor de kwartfinales, er was ook volop strijd tussen de verschillende ruitersportcentra om de prijs voor Bestzittend Ruitersportcentrum. In Bunschoten ging Manege Lelystad er met de winst vandoor met 888 punten. In Stad aan de Haringvliet scoorde de ruiters van Manege  Arckelhoeve het beste en behaalde een totaal 1001,25 punten. In Nieuw-Vennep ging de titel van Bestzittend Ruitersportcentrum naar Hippisch Centrum Velsen. Alle winnende ruiters kregen na afloop van de wedstrijd een medaille en een certificaat mee naar huis.

De volgende drie regiofinales worden verreden op 16 juni bij Manege De Lourenshoeve, Manege Beukers en Manege de Groote Wielen.

Kijk hier voor meer informatie over de Harry’s Horse Zitcompetitie. De complete uitslagen van alle Regiofinales zijn hier ook terug te vinden zodra ze bekend zijn. 

 

Ander Nieuws

  • Update Rhino uitbraak op concours Valencia
    Update Rhino uitbraak op concours Valencia
  • Beleef The Dutch Masters live
    Beleef The Dutch Masters live
  • Nicole den Dulk en Sanne Voets besten bij K&U wedstrijd De Meern
    Nicole den Dulk en Sanne Voets besten bij K&U wedstrijd De Meern