­ Goede Sportsfit observatie WK jonge dressuurpaarden - KNHS

Goede Sportsfit observatie WK jonge dressuurpaarden

Geplaatst op 25 april 2019 in Dressuur & Para

Van 1 tot en met 4 augustus 2019 wordt in Ermelo het ‘Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. Deze week vond de eerste Sportsfit observatie/training plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo voor de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden die in de race zijn om zich voor dit wereldkampioenschap te selecteren.

In de race voor afvaardiging zijn de 5- 6- en 7-jarige paarden die zich hebben geplaatst via hun resultaat in de Pavo Cup afgelopen zomer, of die zijn uitgenodigd tijdens het selectiemoment eerder dit jaar. In totaal zijn er drie observatiemomenten. Na iedere observatie vallen combinaties af, en na de derde observatie wordt bekend gemaakt wie worden afgevaardigd voor het WK Jonge Dressuurpaarden 2019.

Johan Rockx
De selectiecommissie bestaat uit Monique Peutz, KWPN-inspecteur Floor Dröge en sinds kort Johan Rockx. Voormalig bondscoach Johan Rockx vervang de huidige bondscoach dressuur Alex van Silfhout die wegens al zijn andere werkzaamheden deze functie neer heeft moeten leggen. Johan Rockx gaat de uitdaging met plezier aan: “Het fokken, opleiden en africhten naar Grand Prix paarden is altijd mijn passie, daar sluit deze functie mooi bij aan. Waarbij mijn ervaring als trainer en coach hier goed bij tot uiting komt”.

Veel kwaliteit
De commissie sprak enthousiaste woorden over deze eerste observatiedagen. “Alle twee de dagen hebben wij onder goede omstandigheden heel prettig kunnen werken. Hierdoor hebben we een goed beeld gekregen van de paarden in de verschillende leeftijdscategorieën. Het stukje training na afloop gaf inzicht in de mogelijkheden tot ontwikkeling en geeft ruiters informatie en de gelegenheid om hiermee aan het werk te gaan.”

“We hebben veel kwaliteit gezien en daardoor een grote groep kunnen selecteren bij de zesjarigen. De groep vijfjarigen is qua aantal wat kleiner maar blinkt uit in kwaliteit. Bij de zevenjarigen zorgt het gevraagde niveau voor een kleinere groep die hier al klaar voor is, maar ook daar hebben wij goede paarden die al een mooie proef kunnen neerzetten.” De geselecteerde paarden, negentien vijfjarigen, twintig zesjarigen en dertien zevenjarigen, zien we terug tijdens de tweede observatie op 21 en 22 mei in Nunspeet, behalve Jovian (v.Apache). Hij en Andreas Helgstrand zullen niet aanwezig zijn.

Afwezig
Wegens andere verplichtingen van de ruiter hebben enkele paarden de toestemming om tijdens één van de observatiemomenten afwezig te zijn. Zij dienen wel te voldoen aan de door de commissie gestelde voorwaarden.
Het gaat om de paarden:
- Hashtag (v.Cachet L) (1e observatie) (via Pavo Cup)
- Intro K (v.Apache) (1e observatie) (via Pavo Cup)
- Resim's Invito (v.Fürstball) (1e observatie)
- Jovian (v.Apache) (2e observatie) (via Pavo Cup)

Kijk hier voor meer informatie en een overzicht van de geselecteerde paarden.

Foto DigiShots

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
  • Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam
    Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam
  • Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam