­ Goud voor Nederlands vierspanteam in Windsor - KNHS

Goud voor Nederlands vierspanteam in Windsor

Geplaatst op 12 mei 2019 in Mennen & para

Het Nederlandse vierspanteam bestaande uit TeamNL rijders Bram en IJsbrand Chardon (Den Hoorn) en Koos de Ronde (Zwartewaal) is er opnieuw in geslaagd de grote landenwedstrijd van Windsor op hun naam te schrijven. Koos de Ronde werd tweede in het individuele klassement, dat werd gewonnen door regerend wereldkampioen Boyd Exell uit Australië. Bram Chardon werd vierde, voor IJsbrand Chardon.

Koos de Ronde startte met de zesde plaats in de dressuur en klom na een mooie marathonzege op naar de derde plaats in het klassement. In de afsluitende vaardigheidsproef hield hij de lei schoon en eindigde uiteindelijk op de tweede plaats achter Exell.
Bram Chardon begon de wedstrijd uitstekend met de tweede plaats in de dressuur en wist deze positie na zijn derde plaats in de marathon vast te houden. Helaas maakte hij in de vaardigheid een foutje waardoor hij de tweede plaats aan zich voorbij zag gaan.
IJsbrand Chardon daarentegen reed een ijzersterke vaardigheidsproef nadat zowel de dressuur als de marathon wat minder waren uitgepakt. Chardon sr. won het laatste onderdeel en eindigde als vijfde in het totaalklassement.
Individueel deelnemer Mark Weusthof klom dankzij zijn zesde plaats in de marathon op naar de tiende plaats en hield deze plek vast na de vaardigheid.

Het vierspanteam onder leiding van de nieuwe bondscoach Ad Aarts (Liessel) nam na de dressuur de leiding en stond deze positie niet meer af. Aarts was een tevreden man na afloop van de wedstrijd: “We hebben een extreem gat geslagen in het landenklassement, het is even afwachten welke Duitse menners de volgende keer opgesteld worden, maar we staan er goed voor. Koos komt goed in vorm, Bram heeft extra dingen gedaan en IJsbrand reed een vaardigheid uit het boekje, zoals alleen hij kan. Nu hopen dat alles heel en gezond blijft,” aldus Aarts die van 30 mei tot en met 2 juni met zijn team opnieuw aan de start komt in de landenwedstrijd van Valkenswaard.

Pony vierspanrijder Jan de Boer had na zijn zeges in zowel de dressuur als de marathon een behoorlijke voorsprong op zijn concurrenten, maar liep zijn zevende Windsor-zege mis door te veel fouten in de vaardigheid. De Boer zakte naar de derde plaats, de eindzege ging naar de in Duitsland gestationeerde Brit Roger Campbell. Sanny Hagen-Dijkhuis nam als enige Nederlandse deel in de tweespanrubriek en werd 13e.

Landenklassement CAIO Windsor 2019:
1. Nederland 261,89
2. Frankrijk 301,95
3. België 304,25

Individueel klassement CAIO Windsor 2019:
1. Boyd Exell (AUS) 126,30
2. Koos de Ronde (Zwartewaal) 132,53
3. Chester Weber (USA) 137,93
4. Bram Chardon (Den Hoorn) 138,50
5. IJsbrand Chardon (Den Hoorn) 141,36

Foto Koos de Ronde door Krisztina Horváth

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg