­ Goud voor Stan Hoeffgen - KNHS

Goud voor Stan Hoeffgen

Geplaatst op 14 oktober 2019 in TREC

Het FITE Europees Kampioenschap Traditionele Working Equitation dat 4 tot en met 7 oktober werd georganiseerd in Italië, is bijzonder succesvol verlopen voor Young Rider Stan Hoeffgen. Hij pakte goud op het onderdeel Runderwerk door met zijn paard Perlita een spectaculair snelle tijd neer te zetten in beide runs.

Stan lag nog lange tijd op koers voor een overall teammedaille. Helaas kwam teamgenoot Robin Heuseveldt, de best presterende Nederlandse combinatie in de onderdelen dressuur en stijltrail, in de afsluitende speedtrail ten val, waardoor het team net naast het podium op een vierde plaats uit kwam.

Chef d’equipe Stans Peters blikt terug: “Het absolute hoogtepunt was natuurlijk de gouden medaille van Stan, maar ook de andere Nederlandse deelnemers hebben mooie resultaten neergezet. Ik ben trots op Robin die ondanks haar val individueel toch nog op een 8e plaats overall eindigde. Onze jongste amazone Ellis Oldenboom werd heel knap individueel 16e en de onze enige senior amazone Astrid Bongers eindigde in een zeer sterk deelnemersveld op een 14e plaats. De teamspirit was geweldig en hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, kunnen we terugkijken op een geslaagd EK. Op naar de Europese Kampioenschappen van 2020 in Montpellier!”

Ander Nieuws

  • FITE stelt Wereldkampioenschap TREC en Europees kampioenschap Working Equitation uit
    FITE stelt Wereldkampioenschap TREC en Europees kampioenschap Working Equitation uit
  • Nederland toont progressie op EK Working Equitation
    Nederland toont progressie op EK Working Equitation
  • Kennismaking TREC op zondag 3 december in Ermelo
    Kennismaking TREC op zondag 3 december in Ermelo