­ Greve en Van Dijck nieuwe teamveterinairen para-dressuur en reining - KNHS

Greve en Van Dijck nieuwe teamveterinairen para-dressuur en reining

Geplaatst op 25 april 2019 in Dressuur & Para , Reining

De KNHS heeft in Jan Greve en Wim van Dijck de nieuwe teamveterinairen gevonden voor de paarden van de TeamNL paradressuur- en reiningruiters.

Jan Greve was al bijna 40 jaar actief als teamveterinair van de Nederlandse sportpaarden. In januari 2018 besloot hij te stoppen als veterinair van de dressuurpaarden, maar eerder in zijn geweldige loopbaan kende hij ook vele successen bij de eventing- en springpaarden. Als waardering voor zijn enorme verdiensten en inspanningen voor de Nederlandse paardensport ontving Greve toen ook de gouden KNHS-speld. Jan Greve vestigde zich in 1982 in Haaksbergen als een in paarden gespecialiseerde dierenarts, en heeft zich zijn hele veterinaire leven zeer betrokken gevoeld bij de hippische topsport. Nu zal Greve zich wederom inspannen voor de paarden van de para-dressuurruiters in aanloop naar en tijdens het EK Para-dressuur 2019 in Rotterdam en de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo. Greve neemt het stokje over van Brenda Hoogelander, die sinds 2009 in het begeleidingsteam grote successen meemaakte, waaronder de vele medailles voor oranje tijdens het WK Para-dressuur in Tryon vorig jaar.

Bij de reiningruiters wordt de positie van teamveterinair Waling Haytema overgenomen door Wim van Dijck (Hilvarenbeek). Waling blijft wel teamveterinair van de endurancepaarden. Wim van Dijck is onder andere zes jaar lang verbonden geweest aan praktijk De Watermolen van Jan Greve en werkte later bij paardenkliniek Venlo. Inmiddels is Wim al 10 jaar werkzaam voor dierenartsenpraktijk Moergestel. Het EK Reining voor senioren en WK voor Junioren en Young Riders wordt dit jaar van 9 t/m 13 juli verreden in het Zwitserse Givrins.

Foto: Jan Greve en bondscoach Alex van Silfhout (Arnd.nl)

Categorie: Begeleidingskader, teamveterinair

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
  • Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam
    Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam
  • Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam