­ Halve finalisten Harry’s Horse Zitcompetitie 2019 bekend - KNHS

Halve finalisten Harry’s Horse Zitcompetitie 2019 bekend

Geplaatst op 09 september 2019 in Dressuur & Para

Op zondag 8 september vormden Manege Thielen in Tilburg en HC De Delft in Assendelft het decor voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie. Alleen de ruiters met de beste houding en zit ontvingen een startbewijs voor de beslissende finalestrijd op Horse Event.

Met veel enthousiasme en gezonde spanning reden de kwartfinalisten afgelopen weekend hun proef op een aangewezen manegepaard waar ze nog niet eerder op hadden gereden. De jury lette hierbij nauwlettend op hun balans, houding, beenligging, handhouding en natuurlijk op een onafhankelijke zit. In vier verschillende categorieën werd door de manegeruiters gestreden om de hoogste punten met als inzet een startbewijs voor de finales op Horse Event. De blijdschap was dan ook groot bij de gelukkige winnaars.

In Tilburg waren de hoogste punten van de dag voor Lisa Knops van Manege Oostmoer. Een knappe prestatie van de amazone die in categorie vier maar liefst ruim 131 punten bij elkaar reed. In Assendelft ging de eer van de hoogste dagscore naar Darian Zwart van RSC Schimmelkroft. Hij ontving voor zijn proef in categorie 3 een totaal van 126,25 punten voor zijn nette houding en zit. Deze twee toppers zien we naast nog een select groepje geselecteerde ruiters uiteraard terug in de halve finale.

Foto: Alle winnaars van de kwartfinale bij Manege Thielen in Tilburg

Op naar de finale op Horse Event

De winnaars van deze kwartfinales mogen zich op zaterdag 14 september nogmaals bewijzen tijdens de spannende en allesbeslissende halve finale én finale van de Harry’s Horse Zitcompetitie 2019. Na maanden van trainen, regioselecties en kwartfinales rijden wordt dan bekend welke manegeruiters in de vier categorieën worden gehuldigd als Bestzittende Manegeruiter van 2019. De finales keren dit jaar weer terug naar Horse Event en het belooft een groot en gezellig feest te worden voor deelnemers en bezoekers.  

Kijk hier voor meer informatie over de Harry’s Horse Zitcompetitie en de complete uitslagen van de kwartfinales in Tilburg en Assendelft.

(foto bovenaan: winnaars van de kwartfinale bij HC De Delft in Assendelft)

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 17 t/m 23 februari 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 17 t/m 23 februari 2020
  • KNHS Instructie: Verzameling
    KNHS Instructie: Verzameling
  • Knappe prestatie Adelinde Cornelissen in Neumunster
    Knappe prestatie Adelinde Cornelissen in Neumunster