­ Hans Peter Minderhoud en Emmelie Scholtens naar Wereldbekerfinale - KNHS

Hans Peter Minderhoud en Emmelie Scholtens naar Wereldbekerfinale

Geplaatst op 01 april 2019 in Dressuur & Para

Hans Peter Minderhoud en Emmelie Scholtens nemen aanstaand weekend deel aan de LONGINES FEI World Cup™ Finals in het Zweedse Gothenburg, waar ook de springruiters de apotheose van het Indoorseizoen 2018/2019 beleven. Er hebben zich dit jaar echter geen TeamNL-springruiters voor de finale weten te plaatsen. Hans Peter Minderhoud bewaart goede herinneringen aan de indoor-wereldtitel in het Scandanavium. Met Glock’s Flirt won Minderhoud er de Wereldbeker in 2016.

Afsluiting indoorseizoen voor dressuur en springen in Gothenburg

Aanstaand weekend komt de geboren Zeeuw in actie met zijn huidige toppaard GLOCK’s Dream Boy N.O.P.. Met de 11-jarige hengst hoort Minderhoud zeker bij de outsiders, die om een podiumplaats strijden. Met de overwinning in de wereldbekerwedstrijd eind december in Mechelen en de derde plaats in London heeft het duo - dat ook deelnam aan de Wereldruiterspelen in Tryon – in het voortraject hun visitekaartje afgegeven. Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy N.O.P. haalden ook goede resultaten in de wereldbekerwedstrijden tijdens Jumping Amsterdam en onlangs werden ze tijdens Indoor Brabant – The Dutch Masters vierde.

Debuut Scholtens
Emmelie Scholtens ontving van de wereldpaardensportbond FEI een extra startplaats voor deelname aan de finale. De amazone rijdt haar 14-jarige hengst Apache al sinds zijn derde jaar en ze zijn dus enorm op elkaar ingespeeld. Dat resulteerde het afgelopen seizoen dan ook in mooie resultaten tijdens de kwalificatiewedstrijden. In Amsterdam werden ze achtste, in ’s Hertogenbosch zevende. Het is voor Scholtens haar debuut in de LONGINES FEI World Cup™ Final.
De Duitse titelverdediger Isabell Werth is ook dit keer favoriet en zal naast de Oranje-tegenstand concurrentie ondervinden van de Amerikaanse Laura Graves, de Deen Daniel Bachmann Andersen en de thuisrijdende, populaire Patrick Kittel. Zaterdag 6 april is omstreeks 19.00 uur na de Kür op Muziek bekend wie de Wereldbeker in ontvangst mag nemen.

Springen
Beezie Madden verdedigt haar titel bij het springen met de voorheen door Jeroen Dubbeldam gereden hengst Breitling. De Amerikaanse is in grootse vorm en de routinier voert een klein aantal (vijf) combinaties uit het land van de Stars en Stripes aan.
Dit jaar geen Nederlandse springruiters aan start in de finale, waarin Harrie Smolders in 2016 met Emerald als tweede eindigde. Onze Zuiderburen zijn met vijf combinaties bijzonder goed vertegenwoordigd. Of ze tegenstand kunnen bieden aan bijvoorbeeld Daniel Deusser (Duitsland), Henrik von Eckermann (Zweden) en Steve Guerdat (Zwitserland), die de laatste maanden in bloedvorm verkeren, is de vraag.

Nederlandse deelnemers LONGINES FEI World Cup™ dressuur
Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi x Ferro), 11 jaar, goedgekeurde KWPN hengst
Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache (UB-40 x Krack C), 14 jaar, goedgekeurde KWPN hengst


Programma FEI Wereldbekerfinales dressuur en springen, Gothenburg (Zweden)
Donderdag 4 april
18.00 uur Springen, 1e Finale, snelheid- en wenbaarheidswedstrijd
Vrijdag 5 april
13.00 uur Dressuur, Finale I Grand Prix
18.00 uur Springen, 2e Finale, wedstrijd met barrage
Zaterdag 6 april
16.00 uur Dressuur, Finale II Kür op Muziek
Zondag 7 april
14.00 uur Springen, 3e Finalewedstrijd, wedstrijd over twee manches
16.30 uur Tweede manche

Klik hier voor de resultaten van de LONGINES FEI World Cup™ in Gothenburg

Klik hier voor de website van de wedstrijd in het Scandanavium in Gothenburg

Foto's: Hippofoto.be

Categorie: wereldbekerfinale, world cup

Ander Nieuws

  • KNHS-Witte van Moort Para-Dressuur Trophy weer van start
    KNHS-Witte van Moort Para-Dressuur Trophy weer van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
  • Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend
    Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend