­ Har van de Venne en Annemiek van der Vorm in functie bij OS Tokio - KNHS

Har van de Venne en Annemiek van der Vorm in functie bij OS Tokio

Geplaatst op 05 december 2019

Naast de Nederlandse ruiters komen er bij de Olympische Spelen van Tokio ook meerdere officials in actie. Recent werd bekend dat Har van de Venne als steward voor de dressuur en het springen aanwezig zal zijn. Annemiek van der Vorm is door de organisatie gevraagd de rol van manager voor dressuur en para-dressuur op zicht te nemen.

Har van de Venne gaat de uitdaging graag aan om tijdens de Olympische Spelen als steward in actie te komen. “De Olympische Spelen is het mooiste wat er bestaat als steward. In Rio hoopte ik al dat ik er in Tokio weer bij mocht zijn en dat is nu bevestigd. Het worden mijn derde Olympische Spelen als steward en ik kijk er enorm naar uit”, vertelt Har van de Venne.

Voor Annemiek van der Vorm worden het de eerste Olympische Spelen waar ze in functie is. “Ik heb er wel even over na moeten denken”, vertelt Annemiek. “Het is een hele klus en verantwoordelijkheid, maar ik ben er inmiddels ook geweest en dat was echt een leuke week. De Japanners hebben het al super voor elkaar. Het is wel anders dan ik gewend ben, zaken gaan over veel lijntjes en de taal is een uitdaging. Alles moet in het Engels en dat spreken niet alle mensen daar even goed daar. Het is een brede functie. Ik heb veel contacten met de FEI en het IOC over tal van zaken. Het gaat bijvoorbeeld om contacten onderhouden met de TD’s, startlijst en uitslag verwerking, transport van de ruiters controleren, checken of er genoeg koel mogelijkheden zijn, maar ik ben bijvoorbeeld ook betrokken bij het ontwerp van de dressuurhekjes. Het terrein waar de paardensport is, wordt heel mooi. Alles is ook heel compact en dicht bij elkaar. De afstanden tussen het losrijden en de pistes zijn bijvoorbeeld kort en de grooms slapen dicht bij de paarden.”

Eerder werd van diverse andere Nederlandse paardensportofficials al bekend dat ze in Tokio in actie zouden komen. Zo zal Louis Konickx in functie zijn als TD bij het springen. Hanneke Gerritsen is TD bij de para dressuur. Francis Verbeek maakt deel uit van het jurycorps van de dressuur.

De organisatie heeft inmiddels de aanvangstijden en/of locaties van diverse duursporten aangepast vanwege de weersomstandigheden die verwacht worden. Ook de cross country van de eventing zal eerder beginnen om de ergste hitte te vermijden.

Foto website annemiekvandervorm.nl

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
    TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen