­ Harrie Smolders en Don VHP Z tweede in Stephex Masters GP - KNHS

Harrie Smolders en Don VHP Z tweede in Stephex Masters GP

Geplaatst op 01 september 2019 in Springen

Harrie Smolders en Don VHP Z N.O.P. zijn weer terug in vorm. In Wolvertem eindigden ze ijzersterk als tweede in de vijfsterren Grote Prijs van de Stephex Masters. Alleen de als laatste startende Niels Bruynseels deed het beter. De Belg won voor het derde jaar op rij.

Tien combinaties plaatsten zich voor de barrage van de Grote Prijs, waarin Nederlands kampioenen Leopold van Asten en VDL Groep Untouchable als zevende eindigden.

Smolders reed met zijn grote hengst als achtste binnen en zette direct de aanval in. Op het grote terrein waren de grote galopsprongen van Don VHP Z in hun voordeel. In de tijd van 42.61 seconden paarden ze foutloos de finish en namen daarmee de leiding.
Maar de snelle Niels Bruynseels was gebrand om voor de derde keer op rij de Stephex Masters Grand Prix te winnen en dat lukte met de snelle en gretige merrie Ganzia de Muze. Ze waren op de meet Voor de nummers 1 en 2 stonden er Audi´s klaar en Smolders mocht ook nog 62.000 euro incasseren. Smolders was de beste ruiter van het concours en verdiende daarmee het gebruik van een paardentruck voor een jaar.

Een mooie opsteker voor Smolders die met Don VHP Z N.O.P. het EK in Rotterdam moest laten schieten, omdat de hengst nog niet helemaal in topvorm was.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Harrie Smolders en Don VHP Z N.O.P. (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • OS Tokio: Startlijst individuele kwalificatie springen bekend
    OS Tokio: Startlijst individuele kwalificatie springen bekend
  • OS Tokio: Rob Ehrens: ‘Alles verloopt tot nu toe vlekkeloos’
    OS Tokio: Rob Ehrens: ‘Alles verloopt tot nu toe vlekkeloos’
  • Madeleine Broek: “Als we niet voor goud gaan hadden we net zo goed thuis kunnen blijven”
    Madeleine Broek: “Als we niet voor goud gaan hadden we net zo goed thuis kunnen blijven”