­ Hartog Rising Star Rens Bogers in vorm - KNHS

Hartog Rising Star Rens Bogers in vorm

Geplaatst op 21 januari 2019 in Springen

In 2018 werd Rens Bogers als winnaar van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy al uitgeroepen tot een van de Hartog Rising Stars. Terecht bleek ook afgelopen weekend weer. In De Mortel wist de 14-jarige Rens zondag 20 januari direct de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy op zijn naam te zetten. Dat was niet het enige succes van het weekend, in Utrecht was hij op zaterdag ook al knap als derde geëindigd in de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen.

Rens Bogers (Guttecoven) won in De Mortel bij het Zwarte Water met zijn pony Pjotr van de Groenheuvel de KNHS-Hartog Lucerne Trophy wedstrijd. In de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie was hij succesvol met Bonjour l’Amour, de pony waarmee hij vorig jaar de Hartog Lucerne competitie won. Tijd om Rens Bogers een paar vragen te stellen.

Zijn de KNHS-competitiewedstrijden anders dan gewone wedstrijden?
“Ik vind het altijd leuk om mee te doen aan de competitiewedstrijden, Het is gezellig, je leert nieuwe mensen kennen en ik vind het leuk dat het competities zijn die over meer wedstrijden gaan door het seizoen heen. Mijn pony Bonjour zat na de finale vorig jaar een beetje in een dip, maar nu gaat het weer heel goed. Ik rijd een paar keer in de Lichte Tour van de Luzac competitie en als dat goed gaat wil ik Zware Tour gaan starten. Pjotr rijd ik nog maar twee maanden, dat ging toen ik begon dressuurmatig niet zo goed, maar het gaat heel hard vooruit. In De Mortel sprong hij echt heel fijn.”

Rijd je anders in een rijstijl wedstrijd zoals de KNHS-Hartog Lucerne Trophy?
“Ik probeer in de Hartog Lucerne wedstrijden nog iets netter te rijden en meer aan mijn houding en zit te denken, maar verder probeer je altijd goed te rijden natuurlijk. De meeste dingen die de juryleden zeggen weet je ook al, maar het is goed om het steeds weer te horen en te werken aan de dingen die nog niet zo goed gaan. Ik probeer zeker naar hun aanwijzingen te luisteren, maar je kunt niet alles in een keer veranderen.”

Van wie heb jij les?
“Ik train normaal bij Pieter Kersten en soms bij Jurgen Stenfert. Vanuit het KNHS-Talentenplan krijg ik ook nog les van Luc Steeghs. Eigenlijk vertellen ze allemaal hetzelfde, maar net op een iets andere manier. Ik vind dat heel leerzaam. Naast het springen, heb ik dressuurles van Kyra Klinkers, dressuur blijft toch de basis van het paardrijden."

Je bent een van de Hartog Rising Stars, wat houdt dat in?
“Als Hartog Rising Star heb ik een mooie jas en sjabrak gehad en een jaar lang gratis voer voor de pony. Dat is natuurlijk super mooi en hij springt er goed op.”

Welke school doe je en wat zijn je plannen?
“Ik zit nu in de tweede klas van het atheneum, bij ons in huis gaat school voor de pony’s, maar ik kan het prima combineren. Ik moet mijn school zeker afmaken, maar ik wil in de toekomst zo goed mogelijk leren paardrijden en daarin verder gaan.”

Zondag 27 januari is de volgende wedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy in Wierden. Ook Rens Bogers zal daar weer aan de start verschijnen.
Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Hartog Lucerne Trophy en de volledige uitslag van de wedstrijd in De Mortel.

Foto van Rens en Bonjour l’Amour na het winnen van de finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy in 2018. Foto door FotoTrailer.

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF