­ Heb jij passie voor de paardensport? Volg een KNHS Official-opleiding - KNHS

Heb jij passie voor de paardensport? Volg een KNHS Official-opleiding

Geplaatst op 02 juli 2019

Heb jij hart voor de paardensport en wil je bijdragen aan het verantwoord uitvoeren van de sport? Zijn paarden jouw passie en vind je het belangrijk dat binnen de sport paardenwelzijn gewaarborgd wordt? Dan is een official-functie misschien wel iets voor jou!

Goed nieuws! Het nieuwe opleidingsseizoen van de KNHS-officialopleidingen gaat weer van start. Je kunt je laten opleiden tot verschillende officialfuncties. Er wordt een opleiding uitgeschreven zodra er vanuit de sport behoefte is aan uitbreiding van deze officialgroep. Op deze manier komen er niet te veel officials binnen een bepaald specialisme en krijg je genoeg ruimte om je officialtaak uit te voeren. Houd onze website en Mijn KNHS in de gaten voor het actuele aanbod.

Adriaan Hamoen, medewerker van de afdeling KNHS-officialopleidingen en internationaal dressuur jurylid: ‘Je kunt op allerlei manieren betrokken zijn bij de sport. Via een officialfunctie kan je je kennis op een mooie manier overdragen op andere paardensporters. We zijn op zoek naar mensen met passie voor de sport die ook hun verantwoording willen nemen in de uitvoering hiervan. Binnen een officialfunctie heb je ook volop de mogelijkheden om door te groeien en om je kennis uit te breiden.’

Welke opleidingen gaan er van start?

Opleiding Plaats Inschrijven Datum opleiding

Opleiding jurylid Brons

Oudega

Tilburg

inschrijven voor 1 november 2019

inschrijven voor 1 november 2019

start opleiding januari 2020

start opleiding januari 2020

Opleiding jury Zilver en Wedstrijdsport L 

Bathmen

Sliedrecht

Uden

inschrijven voor 1 september 2019

 

start opleiding januari 2020

 

 Opleiding jury dressuur M 

Vinkega

Udenhout

Regio Ermelo

 

inschrijven voor 15 november 2019

 

start opleiding april 2020

 

Opleiding jury Bixie (applicatiecursus) 

 Ermelo

inschrijven voor 10 oktober 2019

cursusdag 2 november 2019

Opleiding jury dressuur F13-F15 (voor jury L of >)

Zwolle

inschrijven voor 1 oktober 2019

n.t.b.

Hoe word je official?
Je moet natuurlijk lid zijn van de KNHS en minimaal 21 jaar oud zijn. Bij alle opleidingen vragen wij een motivatiebrief en Hippisch CV. Klik hier om naar het formulier te gaan. In je motivatiebrief kun je vermelden waarom je kiest voor een juryopleiding, welke ervaring je hebt in de paardensport, wat je ambities zijn, enzovoorts. In het Hippisch CV beschrijf je alle activiteiten die je doet op het gebied van de paardensport, bijvoorbeeld, het bezoeken van wedstrijden, het beheren van een Wedstrijdsecretariaat schrijven bij een jury of andere sport gerelateerde zaken. De motivatiebrief en het Hippisch CV, zijn het eerste deel van de selectie.

Er is altijd veel belangstelling voor de juryopleidingen. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Dat betekent ook dat wij helaas niet iedereen kunnen toelaten.

Wil je meer weten over de verschillende officialopleidingen en -functies, kijk dan op www.knhs.nl/officials. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op per e-mail via opleidingen@knhs.nl, wij helpen je graag verder.

Categorie: officialopleiding, opleidingen, hippische opleiding

Ander Nieuws

  • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
    Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  • Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start
    Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start
  • Tips van de Top: Paardrijden in ontspanning
    Tips van de Top: Paardrijden in ontspanning