­ Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum - KNHS

Heropening ruiter- en fietspad vanaf Nationaal Hippisch Centrum

Geplaatst op 18 april 2019

Donderdag 18 april 2019 is het fiets- en ruiterpad Speulderveld in Ermelo feestelijk heropend. Met een fietstocht naar het Nationaal Hippisch Centrum nam onder andere wethouder Leo van der Velden het verbeterde fietspad officieel in gebruik. Samen met een aantal ruiters van Ruitersportcentrum Ermelo begeleidde wethouder Hans de Haan de fietsers te paard op het naastgelegen ruiterpad.

Opknapbeurt
Vanaf het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo zijn prachtige ruiterroutes mogelijk over de Ermelose heide en het Natura 2000 gebied. Net als het fietspad heeft ook het ruiterpad een flinke opknapbeurt gekregen en is een deel verlengd naar de nieuwe rotonde bij de KNHS. Paardensporters en fietsers kunnen daar een veilige oversteek maken van en naar de hei via de N302.De Beek
Het opknappen van het fiets- en ruiterpad is onderdeel van een pakket maatregelen om het gebied rondom De Beek in Ermelo te verbeteren. Verbeteringen op het gebied van verkeersveiligheid, bereikbaarheid, recreatie en toerisme, duurzaamheid en natuurontwikkeling. De laatste werkzaamheden aan de rijbaan worden 15 mei afgerond. Dit alles is mogelijk door een gezamenlijke inspanning en financiering van de provincie Gelderland, de gemeente Ermelo en de KNHS.

Buitenrijden.nl
Benieuwd naar de verschillende ruiterroutes vanaf Het Nationaal Hippisch Centrum? Neem dan snel een kijkje op het nieuwe platform van de KNHS: www.buitenrijden.nl. Alle officiële ruiter- en menpaden van Staatsbosbeheer komen samen op deze website. 

Parkeren
Op het Nationaal Hippisch Centrum kun je tijdens openingsuren terecht om je trailer of vrachtwagen te parkeren en iets te nuttigen in Brasserie de Ruif. Let wel op, tijdens evenementen is de parkeergelegenheid beperkt. Check het actuele overzicht met activiteiten op https://nationaalhippischcentrum.nl/

Bron: Gemeente Ermelo / KNHS

Foto's: Nadeche Fotografie

Categorie: Nationaal Hippisch Centrum, NHC, buitenrijden, ruiterroute

Ander Nieuws

  • 8 oktober oefendressuur en -springen in Ermelo
    8 oktober oefendressuur en -springen in Ermelo
  • Indoor oefenspringen Nationaal Hippisch Centrum: 25 en 26 februari
    Indoor oefenspringen Nationaal Hippisch Centrum: 25 en 26 februari
  • Buitencode voor sporters in de natuur
    Buitencode voor sporters in de natuur