­ Hippiade 2019: Kampioenen B-springen pony's *Update 2* - KNHS

Hippiade 2019: Kampioenen B-springen pony's *Update 2*

Geplaatst op 30 augustus 2019 in Springen

Tussen het geweld van alle dressuur- en springpaarden werd vandaag op de Hippiade in Ermelo ook de klasse B springen voor pony’s verreden. In de klasse A/B stond de zevenjarige Sophia de Voogt flink haar mannetje en pakte met haar pony Iris overtuigend de titel. Lotte Paus reed met haar pony Sundance een mooie foutloze ronde in de categorie C en kreeg ook nog eens de hoogste stijlpunten van de jury.

Zevenjarige Sophia de Voogt pakt heel stoer de winst in klasse A/B

In de klasse A/B stond de zevenjarige Sophia de Voogt flink haar mannetje en pakte met haar pony Iris overtuigend de titel.. Vijf combinaties gingen van start in de spannende barrage en slechts twee combinaties wisten foutloos te blijven. Sophia hield haar pony en de zenuwen het beste onder controle en reed de ervaren 22-jarige pony Iris zelfverzekerd naar de snelste tijd. De stoere zevenjarige amazone is volgens haar moeder heel fanatiek en houdt niet alleen van springen maar vindt dressuur rijden ook heel leuk. Het is pas het eerste seizoen dat ze samen springen en thuis wordt de pony altijd liefkozend ‘appel’ genoemd. Sophia zelf is helemaal overdonderd door haar overwinning en alle aandacht. Ze vertelt: "Het ging heel goed vandaag en mijn pony was heel braaf. Het leukste aan hem is dat hij altijd super lief is." Naar goed gebruik werd de nieuwe zevenjarige kampioene na de huldiging en ereronde door vrienden en familie de sloot in gedragen. 

Sophia de Voogt met Iris

Ook stijljuryleden Faan Pompen en Edwin Hoogenraat waren erg te spreken over haar rijstijl en Sophia kreeg dan ook maar liefst een negen voor haar houding en zit. Jurylid Edwin wilde haar wel nog een kleine tip meegeven na de barrage: "Je hebt echt heel mooi gereden, maar het zou nog mooier zijn als je na de sprong direct in de goede galop terecht komt. Maar ik ben nu al heel erg blij met wat je liet zien." 

27-jarige familiepony brengt Lotte Paus de overwinning in klasse B cat. C springen

De strijd om het goud, zilver en brons ging tussen drie combinaties in de barrage van de klasse B springen voor C-pony’s. Lotte Paus reed met haar pony Sundance een mooie foutloze ronde en kreeg ook nog eens de hoogste stijlpunten van de jury. "Alles ging echt super goed vandaag, ik ben heel erg blij", aldus de kersverse kampioene.

Lotte Paus met Sundance

Lotte schreef eerder dit jaar al het kringkampioenschap en de Overijsselse Kampioenschappen op haar naam en mag daar nu een Hippiade-titel aan toevoegen. Ze heeft de betrouwbare leerpony Sundance nu twee jaar onder het zadel. Daarvoor was de pony ook met haar zus Sophie al zeer succesvol op wedstrijden en waarschijnlijk neemt binnenkort zusje Julia de teugels van haar over. De moeder van Sophie vertelt vol trots: "Sundance is zo’n fijne familiepony. Hij is super betrouwbaar en ondanks zijn leeftijd nog topfit. Hij rent voor iedere wedstrijd hard de vrachtwagen op. Het is mooi om te zien hoeveel plezier deze pony onze meiden brengt."

Stijljuryleden Edwin Hoogenraat en Faan Pompen waren ook erg onder de indruk van de combinatie. Edwin legt uit: "Lotte liet twee mooie ritten zien in de ring en reed erg netjes door de bochten. Dat hebben we beloond met drie achten."

Liv Linssen en Jack of Hearts veroveren kampioenstitel in klasse B cat. D/E

Onder toeziend oog van haar ouders veroverde de pas achtjarige Liv Linssen met haar pony Jack of Hearts de winst in de klasse B in de pony categorie D/E. De amazone uit het Limburgse Kessel reed een mooie foutloze barrage en bracht de tips van de jury uit haar eerste omloop netjes in de praktijk. “Ik was best wel zenuwachtig, maar papa en mama hebben me heel goed geholpen”, vertelt de winnares.

Liv Linssen met Jack of Hearts

Terwijl vader Roger de gewonnen deken op de pony legt, vertelt moeder Anouk de Ruijter dat ook zij best zenuwachtig was. “Ik rij liever zelf een drie sterren Grote Prijs, dan dat ik bij Liv langs de kant sta te kijken. Ze is zo heerlijk onbevangen en ook zeker niet bang. Dat helpt absoluut. We hebben deze pony gekocht van Danique Swagemakers, zij heeft hem zelf zadelmak gemaakt en opgeleid, maar ze werd er te groot voor. Dat hij nu zo braaf met Liv loopt, daar geniet iedereen van”.

Liv vertelt trots dat ze inmiddels dikke vrienden is met haar pony. “In de stal komt hij altijd naar me toe. Hij is nooit boos en hij houdt van knuffelen. Met rijden moet ik alleen wel opletten dat hij niet te langzaam gaat. Ik vond het parcours vandaag niet heel moeilijk, maar mijn pony heeft ook al wel veel hoger gesprongen. Ik was het eens met de jury, die zei dat ik soms een te dichte afstand had en een keer in de verkeerde galop landde. Dus daar ga ik thuis op oefenen”.

Liv verzamelde een mooi punten totaal van 82. Er was een amazone die daar overheen ging, Faye Louise Vos. Ze kreeg van de jury in totaal 90 punten toegekend, maar helaas tikte haar pony Princeton Van De Beekerheide op de insprong van de dubbel een balk uit de lepels.

Harcour Prijs | klasse B categorie A/B
1. Sophia de Voogt (HC De Lange Linschoten, Snelrewaard) - Iris, 0/84.00 punten
2. Sanne Jansen (PC De Vjenneruiters, Vriezenveen) - Lucky Me, 0/78.00 punten
3. Maud Leeuwis (PC De Heuvelruiters, Wezep) - Jumping Jack, 4/75.50 punten

Harcour Prijs | klasse B categorie C
1. Lotte Paus (PC de Bögelscamp, Denekamp) - Sundance, 0/80.00 punten
2. Britt van den Brink (PC Voorwaarts, Essen) - Roosendaal´s Delicious, 0/77.50 punten
3. Nathalie Hoogendoorn (PC De Wieringermeerruiters, Wieringermeer) - Starlicht, 0/73.50 punten

Harcour Prijs | klasse B categorie D/E
1. Liv Linssen (PC De Maasruiters, Kessel) - Jack of Hearts, 0/82.00 punten
2. Maartje Lont (PC De Wieringermeerruiters, Wieringermeer) - Emma de l'Eguille, 0/75.50 punten
2. Ella Wolleswinkel (PC De Karwats Blerick, Blerick/Venlo) - Dexter, 0/75.50 punten

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's door Digishots

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs