­ Hippische Leergang: Sportfysiologie van het paard - KNHS

Hippische Leergang: Sportfysiologie van het paard

Geplaatst op 08 februari 2019

Heb je altijd al meer willen weten hoe het nu echt zit met het trainen van je paard? Wil je weten wat nu wel en wat niet intensief is voor je paard (en jezelf)? Door het volgen van de Basiscursus Sportfysiologie van het paard leer je de basisprincipes van sportfysiologie. Tevens leer je inzicht te krijgen in de daadwerkelijke training van je paard en hoe ke de eerste aanzet kunt maken om deze te optimaliseren. Dr. Carolien Munsters, (www.moxiesport.nl) is expert in sportfysiologie van het paard en praktische sportbegeleiding. Zij begeleidt onder meer al bijna tien jaar het Olympische eventing team, diverse grand prix dressuur ruiters, springcombinaties, marathon menners en endurance ruiters in aanloop naar hun kampioenschappen.

Door het volgen van deze basiscursus krijgen cursisten onder meer inzicht in de sport fysiologische verschillen tussen mens en paard. Ook de thermoregulatie van het paard en de werking en energievoorziening van de spieren komen aanbod. Daarbij worden ook enkele trainingsprincipes vertaald naar de dagelijkse trainingspraktijk. De cursisten leren ook hoe zij met een hartslagmeter kunnen werken en de training van het paard kunnen evalueren en de meetgegevens kunnen interpreteren om zo de dagelijkse trainingspraktijk te optimaliseren.

De hippische leergang zal bestaan uit twee onderdelen: de theorie en een praktijkavond. 
De theorie wordt gegeven via een online cursus, zodat je op je eigen tempo en in je eigen tijd de cursus kunt volgen. De online cursus bestaat uit praktische instructie video’s gecombineerd met oefeningen en opdrachten om de kennis eigen te maken.
Het theoriegedeelte bestaat uit 7 modules die elk 30-40 minuten tijd in beslag nemen.
Wanneer je je inschrijft voor deze praktijkdatum ontvangt je per e-mail de inlogcode om het theoriegedeelte online thuis te volgen. Over dit theoriegedeelte ontvang je een certificaat, dit is jouw toegangsbewijs voor deze praktijkavond.

Tijdens de praktijkavond zal er ingegaan worden op het gebruik van de hartslagmeter, interpretatie van meetgegevens en hoe je dit moet vertalen naar je dagelijkse training en verdere optimalisatie van je trainingsprogramma. Je hoeft geen paard mee te nemen naar de praktijkavond. Er zullen een aantal dressuur- spring en mencombinaties in de baan verschijnen, deze worden door de KNHS geregeld.

Datum: 23 april 2019
Tijden: 19:00 - 22:00 uur
Locatie: KNHS - Centrum, Ermelo
Kosten: €130,-
Licentiepunten: 80 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders)

 

Inschrijven via Mijn KNHS voor 23 april 

 

Hippische Leergangen
Er staan de komende periode nog meer interessante Hippische Leergangen gepland waarin je meer kunt leren over paarden. Voor sommige leergangen kun je licentiepunten verdienen. Een overzicht van de geplande Hippische leergangen kun je vinden op www.knhs.nl/hippischeleergang en in deze agenda op de website. Je kunt je inschrijven via de Evenementenkalender op Mijn KNHS. Er komen binnenkort nog meer leergangen bij. Houd hiervoor de KNHS-website en Facebookpagina in de gaten. 

Categorie: Hippische Leergang

Ander Nieuws

  • Beroepsgroep Hippische Instructeurs op stoom
    Beroepsgroep Hippische Instructeurs op stoom
  • Opleiding Aspirant Manege Instructeur biedt veel mogelijkheden voor bedrijven
    Opleiding Aspirant Manege Instructeur biedt veel mogelijkheden voor bedrijven
  • KNHS Instructeursopleiding: planning en opbouw in training van het paard
    KNHS Instructeursopleiding: planning en opbouw in training van het paard