­ Hippische Leergang: Van Biomechanica naar dynamisch trainen met Bastiaan de Recht - KNHS

Hippische Leergang: Van Biomechanica naar dynamisch trainen met Bastiaan de Recht

Geplaatst op 11 februari 2019

Op woensdag 27 maart is er de Hippische Leergang 'Van Biomechnica naar dynamisch trainen' met Bastiaan de Recht op het KNHS-centrum in Ermelo. Deze cursus is gericht op de basissport en hierin worden de basisprincipes van de biomechanica vertaald naar de praktijk. Er wordt gewerkt met combinaties op L, M en Z niveau en met paarden van verschillende rassen. Alles wat je moet weten om verantwoord paard te kunnen rijden, rekening houdend met zijn fysieke mogelijkheden komt aan bod. Wat is lengtebuiging? Waarom is lengtebuiging zo essentieel voor het behoud van het paard?

Kennis die elke ruiter hoort te bezitten, maar óók voor instructeurs en officials is dit van belang. Iedereen die op een paard gaat zitten of betrokken is bij de training, wil dat het paard lang gezond blijft en met plezier de ruiter draagt!

De avond is erop gericht om naar aanleiding van het online theoriegedeelte vragen te kunnen stellen en verschillende thema's te behandelen die we dagelijks in het instructiegeven en in de ring zien. Deze Hippische leergang heeft als doelstelling om biomechanische aspecten om te zetten in een functionele training voor de gemiddelde basiscombinatie.

Naast een praktijkavond heeft deze cursus dus ook een online theoriegedeelte. Het is de bedoeling dat je vóór de praktijkavond het online theoriedeel volgt. Kort voor de praktijkavond zal aan de deelnemers via een poll gevraagd worden waar deze avond speciaal aandacht aan besteed mag worden. Het belooft dus een interactieve avond te worden, met vragen vanuit de deelnemers. We hebben Eric Hart bereid gevonden om deze interactie tussen Bastiaan en de deelnemers te begeleiden.

Na inschrijving ontvang je half februari een inlogcode voor het online theoriegedeelte.

Voor de praktijkavond wordt gezorgd voor combinaties dus je hoeft niet zelf een paard mee te nemen naar Ermelo. 

Datum:  27 maart 2019
Locatie:  KNHS-Centrum, Ermelo
Tijd:       19:00 - 22:00 uur
Kosten:   €95,-
Max. aantal deelnemers:   200
Licentiepunten: 80 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders) én op de basiskwalificatie Jury Dressuur, FNRS Official, Jury (M)Endurance, Jury Aangespannen Sport, Jury Eventing, Jury Mennen, Jury Springen, Jury Voltige.

Inschrijven via Mijn KNHS


Hippische Leergangen

Er staan de komende periode nog meer interessante Hippische Leergangen gepland waarin je meer kunt leren over paarden. Voor sommige leergangen kun je licentiepunten verdienen. Een overzicht van de geplande Hippische leergangen kun je vinden op www.knhs.nl/hippischeleergang en in deze agenda op de website. Je kunt je inschrijven via de Evenementenkalender op Mijn KNHS. Er komen binnenkort nog meer leergangen bij. Houd hiervoor de KNHS-website en Facebookpagina in de gaten. 

Foto: Arnd Bronkhorst (www.arnd.nl)

Categorie: Hippische Leergang

Ander Nieuws

  • Beroepsgroep Hippische Instructeurs op stoom
    Beroepsgroep Hippische Instructeurs op stoom
  • Opleiding Aspirant Manege Instructeur biedt veel mogelijkheden voor bedrijven
    Opleiding Aspirant Manege Instructeur biedt veel mogelijkheden voor bedrijven
  • KNHS Instructeursopleiding: planning en opbouw in training van het paard
    KNHS Instructeursopleiding: planning en opbouw in training van het paard