­ Hoogleraar gedragsbiologie Jan van Hooff spreker op KNHS Instructeurscongres - KNHS

Hoogleraar gedragsbiologie Jan van Hooff spreker op KNHS Instructeurscongres

Geplaatst op 25 juli 2019

Dit jaar is na het succes van vorig jaar, op 15 september het tweede KNHS Instructeurscongres op Horse Event. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma met interessante onderwerpen waar je als instructeur gewoon bij moet zijn! Hoogleraar gedragsbiologie Jan van Hooff is één van de sprekers deze editie. Van Hooff bespreekt de relatie tussen het gedrag en leren van dieren en de mens.

Jan van Hooff groeide op in het familiebedrijf Burgers’ Zoo in Arnhem en ging vanzelfsprekend biologie studeren. Dat deed hij in Utrecht en Oxford. Van 1980 tot 2001 was hij hoogleraar in de Gedragsbiologie aan de Universiteit Utrecht. Tijdens het KNHS Instructeurscongres gaat Van Hooff in op de relatie tussen het gedrag en leren van dieren (waarbij de aap een goed voorbeeld is) en de mens. Wat kunnen we leren van dieren over opvoeden, leertheorie, consequent zijn, vertrouwen etc. Dat zijn voorwaarden waar ook de hippisch instructeur zich van bewust moet zijn.

Het programma
Het programma is breed van opzet met diverse sprekers met verschillende educatieve achtergronden. Naast de presentatie van Jan van Hooff, komt meervoudig Olympisch en wereldkampioene Marianne Timmer vertellen over haar rijke ervaring als sporter, trainer en coach. Ook worden de uitkomsten van een groot nationaal opinieonderzoek, over de houding van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van de paardensport, bekend gemaakt. De uitkomsten van dat onderzoek zijn relevant voor iedere docent of instructeur, zij zijn inmiddels de belangrijkste ambassadeurs aan de basis van de sport.
Klik hier voor het voorlopige programma.

Parallelsessies
Dit jaar zijn er ook weer verschillende parallelsessies tijdens het congres, met onder meer aandacht voor trainingsleer, fysieke ontwikkeling van het paard en didactiek. Als instructeur kan je zelf kiezen welke parallelsessie je wilt volgen.

Parallelsessie 1: Hoe leren kinderen (Meer informatie volgt)
Parallelsessie 2: Annemarie van der Toorn en Tineke Bartels: leertheorie van paard en ruiter.
Parallelsessie 3: Jarko Dun: biomechanica en anatomie van het sportpaard
Jarko Dun is paardenfysiotherapeut in hart en nieren. Hij werkt met veel topruiters, afkomstig uit de dressuursport, springsport en eventing. In de dagelijkse praktijk kwam hij erachter dat er een tekort is aan kennis over de anatomie van het paard. Jarko zet zich ervoor in om jou als instructeur een stukje kennis bij te brengen. Op inspirerende wijze betrekt Jarko de deelnemers bij zijn presentatie. 

Aanmelden KNHS Instructeurscongres
Datum: 15 september
Locatie: Horse Event in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen
Aanvang: 9.30 uur
Kosten: Een enteekaart voor de KNHS Instructeursdag kost €80,-. KNHS-instructeurs met een licentie betalen €40,-(Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een licentie voor instructeurs). Heb je nog geen licentie, maar heb je er eentje aangevraagd? Stuur dan een mail naar opleidingen@knhs.nl, dan zorgen wij ervoor dat je de kaarten met korting kunt bestellen. Je aanvraag moet eerst verwerkt zijn namelijk om van de korting gebruik te kunnen maken. De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch. 
Licentiepunten: KNHS-instructeurs ontvangen 65 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres. 
Tickets bestellen: Tickets zijn verkrijgbaar via https://ticketpoint.nl/knhs-instructeursdag. Met je KNHS-relatienummer kun je hier ook je kaart met korting bestellen als je een licentie voor instructeurs hebt.


Bestel hier je tickets


Omdat de KNHS en de Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) het belangrijk vinden kennis over te dragen aan instructeurs is dit jaar de opzet van het congres breder gemaakt. Dit jaar worden ook de reguliere onderwijs organisaties, zoals het groene MBO en HBO, uitgenodigd om hun docenten te laten deelnemen aan het congres en de verkiezing.

Vragen en meer informatie
Op www.knhs.nl/instructeurscongres vind je alles over het KNHS Instructeurscongres. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het KNHS Instructeurscongres? Neem dan contact op de afdeling opleidingen van de KNHS via opleidingen@knhs.nl als je vragen hebt over je licentiepunten of de registratie van de licentie voor instructeurs. Heb je praktische vragen over het KNHS Instructeurscongres over bijvoorbeeld de inhoud van het programma, de kaartverkoop, het parkeren, de route, of de tijden? Neem dan contact op met Anne Knoops van de Academy Bartels via a.knoops@academybartels.com.

Categorie: KNHS Instructeurscongres 2019

Ander Nieuws

  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
    Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
  • Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari
    Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari