­ IK Ermelo 2019: Hoge scores en blije kampioenen pony’s M dressuur *Update* - KNHS

IK Ermelo 2019: Hoge scores en blije kampioenen pony’s M dressuur *Update*

Geplaatst op 09 maart 2019 in Dressuur & Para

Op de indoorkampioenschappen in Ermelo zijn vandaag na de klasse B pony's, de dressuurcombinaties in de klasse M aan de beurt. De eerste kampioen die in de M klasse werd gehuldigd was Sophie van der Steen die met Yellow Boy de titel in de M1 cat.D/E opeiste. Later op de dag werd Mery - Lou Moormann gehuldigd als kampioene M2 cat. D/E. De titel in de cat. A/B ging naar Kyra Hingstman. De laatste titel in de M was voor Bridget Lock in de cat. C.

Sophie van der Steen met Yellow Boy opnieuw Nederlands kampioen
Vorig jaar werd Sophie al kampioen op de Hippiade in de klasse L2 met Yellow Boy, op het indoorkampioenschap pakte zij opnieuw de titel, nu in de klasse M1. Eerder heeft Sophie met haar pony al hele mooie resultaten geboekt tijdens de selectiewedstrijden. Vandaag kwam ze op een eindscore van 71,278%. Sophie stak er met kop en schouders boven uit, ze stond ruim 5% los van de nummer twee.

Sophie zit in het belofteteam van Brabant en ze traint bij Joyce Lennaerts. "Hij heeft vandaag heel erg goed zijn best gedaan. Nu krijgt hij een paar dagen vrij en natuurlijk heel veel snoepjes. Ik ben echt heel erg blij. De volgende wedstrijd die wij gaan rijden is Indoor Brabant",  vertelt een trotse Sophie.

Sophie van der Steen won met Yellow Boy de kampioenstitel in de L2 op de Hippiade, nu was de gouden medaille in de M1 voor de amazone

In de Felix Hippische Juristen prijs was het zilver voor Sytske de Jong op Maurik’s Giorgio Armani met een score van 66,111%. Net achter Sytske eindigde Xena Krijnen met Sörbys Bentley op een derde plaats met 66,056%.

Moormann: 'We gaan nu hard verder trainen zodat we binnenkort de overgang naar Z1 kunnen maken'
Ook in de Felix Hippische Juristen prijs klasse M2 categorie D/E werd er gestreden om de gouden plak. De percentages van de 18 combinaties lagen allemaal vlak bij elkaar. De winnende proef was voor Mery-Lou Moormann, zij reed een percentage van 68,611% met haar pony Fernando B. Geen nieuwe ervaring voor Mery-Lou want tijdens de Hippiade afgelopen zomer mocht zij dezelfde titel maar dan in de klasse L2 in ontvangst nemen.

"Hij liep vandaag veel beter dan verwacht en hij voelde heel erg goed. Ik ben heel erg blij met de overwinning vandaag. We gaan nu hard verder trainen zodat we binnenkort de overgang naar Z1 kunnen maken", vertelt een trotse Mery-Lou. Tijdens de prijsuitreiking straalt Mery-Lou van oor tot oor en het publiek klapt enthousiast wanneer Mery-Lou plaatsneemt op het podium.

De winnende proef was voor Mery-Lou Moormann, zij reed een percentage van 68,611% met haar pony Fernando B

De zilveren medaille was voor Valerie Aaldering op haar pony De Goede Ree Now Or Nover met een percentage van 66%. Ava Krause mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Ze scoorde met haar pony Jonkers' Liam 65,556%.

Drentse Kyra Hingstman gaat opnieuw met het goud ervandoor
Tijdens de Hippiade in 2018 mocht Kyra Hingstman met haar pony Job al het goud mee naar huis nemen, maar ook dit jaar was zij opnieuw de beste in de gecombineerde klasse M1/M2 cat. A/B. Met haar pony Job zette zij een mooie proef neer wat haar een score opleverde van 67,500%. De juryleden waren het alle drie met elkaar eens en beoordeelden haar proef met 206, 199,5 en 202 punten.

Kyra is met verschillende pony’s actief in de paardensport en vertelt: “Job heb ik inmiddels 2,5 jaar en heeft mij al heel veel geleerd de afgelopen jaren. Hij is inmiddels mijn grote vriend! Met Job ben ik 2x Drents kampioen geworden en heb ik 1x brons op het NK gehaald. Afgelopen zomer ben ik zelfs Nederlands kampioen geworden met een score van maar liefst 76%. Ook met mijn andere pony Flanell ben ik 3x Drents kampioen geworden en heb ik 2x brons op het NK gehaald. Mijn doel in de paardensport is om met een toekomstige D-pony in het kader te mogen rijden en daar mooie prestaties mee neer te zetten."

Kyra Hingstman won goud met haar pony Job

De uitslag van winnende proeven lag dicht bij elkaar, het was een nek aan nek race wie er met het goud vandoor ging. Op de tweede plaats eindigde Nina van Rooij met Chico. Deze combinatie kreeg 66,833%. Kicky van Leeuwen mocht ook plaats nemen op het podium en nam de bronzen plak mee naar huis. Met haar pony Puck heeft zij 65,222% gereden.

Bridget Lock kampioene in laatste rubriek van de dag
In de gecombineerde M1/M2 rubriek voor C pony’s ging de winst naar de M1 combinatie Bridget Lock met Forest Gump. Zij werden door de juryleden unaniem op de eerste plaats gezet en scoorde ruim 69%. Een mooie afsluiting van de eerste dag van het indoorkampioenschap dressuur voor pony’s.

Bridget Lock met Forest Gump onderweg naar de KNHS Indoortitel in de klasse M1/M2 CatC

“Ik vind het heel erg leuk dat ik gewonnen heb en de proef ging heel erg goed. In de training is Forest het allerbeste in de uitgestrekte draf en dat ging vandaag in de proef ook het allerbeste. Het is een verrassing dat ik vandaag gewonnen heb”, vertelt Bridget. Bridget stond op het podium samen met Flore Woerts en Jill van Hooff. Flore haalde op Igor 67,333% in haar proef wat goed was voor het zilver. Als derde werd Jill van Hooff gehuldigd, die met Dajo 67,167% bijeen reed.

Felix Hippische Juristen prijs klasse M1 cat. D/E
Goud Sophie van der Steen (Erp) - Yellow Boy, 71,278%
Zilver Sytske de Jong (Akkrum) - Maurik's Giorgio Armani, 66,111%
Brons Xena Krijnen (Loon op Zand) - Sörbys Bentley, 66,056%

Felix Hippische Juristen prijs klasse M2 cat. D/E
Goud Mery - Lou Moormann (De Koog) - Fernando B, 68,611%
Zilver Valerie Aaldering (Gorssel) - De Goede Ree Now Or Never, 66,000%
Brons Ava Krause (Roden) - Jonkers' Liam, 65,556%

Horka prijs klasse M1/M2 cat. A/B
Goud Kyra Hingstman (Beilen) - Job, 67,500%
Zilver Nina van Rooij (Den Dungen) - Chico, 66,833%
Brons Kicky van Leeuwen (Nieuw Vennep) - Puck, 65,222%

Divoza prijs klasse M1/M2 cat. C
Goud Bridget Lock (Druten) - Forest Gump, 69,500%
Zilver Flore Woerts (Franeker) - Igor, 67,333%
Brons Lemoni Dicker (Essen) - Lindenburgs Finn, 66,389%

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders