­ IK Ermelo 2019: Kampioenen L1 pony's gehuldigd *Update* - KNHS

IK Ermelo 2019: Kampioenen L1 pony's gehuldigd *Update*

Geplaatst op 09 maart 2019 in Dressuur & Para

De titels in de klasse L1 pony's op de KNHS Indoorkampioenschappen zijn verdeeld. In de categorie A/B werd Tess van den Hurk met Prins Beatle als nieuwe kampioene gehuldigd. Deze combinatie behaalde een percentage van 67,222%. In de categorie C waren het twee jongens die op de hoogste twee treetjes van het podium stonden. Sebastiaan Faas werd de kampioen met Udo DMV. In categorie D/E won Carlijn van Mensvoort met Deanston Emelwerth de titel.

Prins Beatle en Tess van den Hurk kersverse kampioenen klasse L1 cat. A/B
Vandaag maakten 11 combinaties de reis naar het KNHS centrum om te strijden om de kampioenstitel klasse L1 categorie A/B pony’s. Tess van den Hurk won de gouden medaille met haar pony Prins Beatle. Vorig jaar was zij met deze pony ook al kampioen in de klasse B. De proef van Tess werd beoordeeld met een score van 67,222%. Alle drie de juryleden plaatsen haar als eerste.

De pony van Tess, Prins Beatle is door haar zelf ingereden en ook haar jongere zusje Fem heeft prachtige resultaten met de pony behaald.

De proef van Tess werd beoordeeld met een score van 67,222%.

Vlak achter Tess mocht Lisanne Backbier de reserve titel mee naar huis nemen. Op haar pony Devon Dh kreeg zij een percentage van 65,778%. De bronzen plak ging naar Annamerie Gommans en Silver. Zij behaalden 65,667%.

Een podium met jongens in de categorie C
Vol trots stonden er twee jongens op het podium in de Felix Hippische Juristen prijs categorie C. De gereden percentages van de medaillewinnaars lagen erg dicht bij elkaar, maar met een nipt verschil ging de winst naar Sebastiaan Faas met de pony Udo DMV. Opvallend was dat hij vandaag als eerste zijn proef mocht starten in de rubriek en deze ook won met 66,944%.

De gereden percentages van de medaillewinnaars lagen erg dicht bij elkaar, maar met een nipt verschil ging de winst naar Sebastiaan Faas met de pony Udo DMV

Nick van Hoorn was de tweede man op het podium, hij bemachtigde het zilver. Op zijn pony Starlight behaalde hij een score van 66,111%. Met een heel klein verschil mocht Floor den Boer als enige dame op het podium het brons in ontvangst nemen. Zij stuurde haar pony Larizo naar 66,056%.

Indoor kampioen titel D/E voor Carlijn van Mensvoort
De kersverse kampioene Carlijn van Mensvoort straalt van oor tot oor wanneer zij de oranje sjerp en medaille aanpakt. Zij vormde samen met haar pony Deanston Emelwerth een mooie combinatie en won de rubriek die gesponsord werd door Hartog met 68,444%. Carlijn heeft al meerdere titels op haar naam mogen schrijven. Zo werd zij in 2018 al Drents outdoor kampioen en haalde zij een derde plaats tijdens de finale van de Almelose Ruiterdagen 2018.

De kampioene vertelt: “We hebben Dean nu 2 jaar en samen met mijn moeder zelf zadelmak gemaakt en beleerd. Ik krijg les van Janneke Reinders en mijn moeder. Al deze mooie successen zijn ook zeker te danken aan hun begeleiding."

Diamond’s Dio werd gereden door Indy van de Beeten en wist met 66,167% het zilver binnen te slepen. Lara van Gaal won met Den Ostrik’s Nio het brons 65,611%.

Harry's Horse prijs klasse L1 cat. A/B
Goud Tess van den Hurk (Gemonde) - Prins Beatle, 67,222%
Zilver Lisanne Backbier (Diessen) - Devon DH, 65,778%
Brons Annamarie Gommans (Sevenum) - Silver, 65,667%

Felix Hippische Juristen prijs klasse L1 cat. C
Goud Sebastiaan Faas (Valkenburg) - Udo DMV, 66,944%
Zilver Nick van Doorn (Berlicum) - Starlight, 66,111%
Brons Floor den Boer (Ermelo) - Larizo, 66,056%

Hartog prijs klasse L1 cat. D/E
Goud Carlijn van Mensvoort (Emmer-Compascuum) - Deanston Emelwerth, 68,444%
Zilver Indy van de Beeten (Hierden) - Diamond's Dio, 66,167%
Brons Lara van Gaal (Den Dungen) - Den Östrik's Nio, 65,611%

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

 

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders