­ IK Ermelo 2019: Tweede weekend van start *Update* - KNHS

IK Ermelo 2019: Tweede weekend van start *Update*

Geplaatst op 08 maart 2019 in Dressuur & Para

Het tweede weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen staat ook in het teken van de dressuur. Vrijdag 8 maart is de strijd om de titels voor de L1, L2 en M1 paarden. Zaterdag 9 maart komen de eerste pony’s in actie op de KNHS Indoor Kampioenschappen 2019. Zij strijden in de klassen B, L1, L2, M1 en M2.

M1 Kampioenschap
De eerste kampioen die dit weekend gehuldigd werd is Marjan van der Jagt. De ervaren amazone reed haar Jagers Irish Coffee naar een score van 70.944% en bleef daarmee nipt voor Cynthia Eggenkamp met Iwardo A F en Dirk Jan van de Water met Fidelio. Die respectievelijk 70.778% en 69.889% scoorden.

“Ik moest als eerste starten, daar zijn de meeste ruiters niet blij mee, maar in dit geval was dat niet zo verkeerd. Mijn paard wil nog wel eens spanning opbouwen tussen de andere paarden, dus ik was eigenlijk best blij met mijn eerste startplek. Toen was het nog lekker rustig. Hij is zes jaar en nog niet zo heel veel mee geweest en hij vond het best indrukwekkend, toen hij de baan in kwam sloeg hij ook ietsje dicht. Hij kan echt nog veel beter, maar we hebben redelijk op safe de proef door kunnen rijden. Volgende week loopt hij de eerste selectie van het WK voor jonge dressuurpaarden, we gaan gewoon meedoen en zien wel. Voor zijn ervaring is dat heel goed. Hij moet dan wel een ZII proef lopen, een stuk zwaarder maar ik denk dat hij er redelijk klaar voor is. Verder gaat hij voorlopig even niet mee en trainen we thuis rustig verder.”

Amazone Marjan van der Jagt is samen met haar partner Cor Jager ook de fokker van troef Irish Coffee. De vos werd gefokt uit dezelfde lijn als Marjan’s Grand Prix paard Radetzky.

Amazone Marjan van der Jagt is samen met haar partner Cor Jager ook de fokker van troef Irish Coffee. De vos werd gefokt uit dezelfde lijn als Marjan’s Grand Prix paard Radetzky.

In de wei
In de klasse L2 ging de KNHS titel naar de ook zeer ervaren Saskia van Es. Zij reed de pas vijfjarige vos Jaccardo waarmee ze vorig jaar al reserve kampioen werd in deze klasse. “Het is een van de beste paarden die ik op stal heb. Hij is heel getalenteerd en ook heel slim. Ik hoef moeilijkere dingen maar even te trainen en dan pikt hij het zo op. We proberen hem lekker fris te houden en zijn werk veel af te wisselen. De paarden komen bij ons ook iedere dag in de wei en dat is zeker voor de jonge paarden echt heel fijn”, vertelt de kampioene.

Saskia van Es werd met Jaccardo kampioene in de klasse L2

Speciale band
De pas 17-jarige Tom Verhoeven is de nieuwe kampioen in de klasse L1. Tom zit nog een dag in de week op school en is daarnaast stalruiter bij amazone Kirsten Brouwer. Hij rijdt zijn troef Ichiban, die ook werd gefokt door eigenaresse Kirsten Brouwer, nu ongeveer een jaar. “Je hoopt natuurlijk altijd te winnen en we wisten ook wel dat we er klaar voor waren en hebben heel hard getraind, maar het moet eerst gebeuren. Op de laatste selectie hadden we boven de 80% gescoord, dat we hier nu ook winnen is geweldig. Ichiban heeft een hele fijne draf en ze wil het voor mij doen. Ze was niet altijd makkelijk, maar Ik heb ook echt een band met dit paard en dat maakt het heel speciaal”, vertelt Tom stralend.

De chique Ichiban marcheerde met Tom Verhoeven naar de titel in het L1 kampioenschap.

Uitslag Horka prijs klasse M1
Goud Marjan van der Jagt (Beilen) - Jagers Irish Coffee (v. Bon Bravour), 70,944%
Zilver Cynthia Eggenkamp (Eemnes) - Iwardo A F (v. Dorado), 70,778%
Brons Dirk- Jan v.d. Water (Beesd) - Fidelio (v. Furst Romancier), 69,889%

Uitslag Freeroad/Mazda prijs klasse L2
Goud Saskia van Es (Schaesberg) - Jaccardo (v. Desperado), 75,389%
Zilver Kim Noordijk (Werkendam) - D´Joep (v. Desperado), 70,444%
Brons Mara de Vries (Werkendam) - Jalila DVB (Vader Onbekend), 69,833%

Uitslag Physiovan prijs klasse L1
Goud Tom Verhoeven (Eemnes) - Ichiban (v. Desperado), 73,000%
Zilver Kim Koolen (Luyksgestel) - For Ferrero (v. For Romance), 69,444%
Brons Devenda Dijkstra (Nieuw- en Sint Joosland) - Hero (v. Johnson), 68,722%

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel