­ Indoor Brabant 2019: Minderhoud naar vierde plaats in FEI wereldbekerkwalificatie - KNHS

Indoor Brabant 2019: Minderhoud naar vierde plaats in FEI wereldbekerkwalificatie

Geplaatst op 16 maart 2019 in Dressuur & Para

Tijdens The Dutch Masters – Indoor Brabant is Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. op een knappe vierde plaats geëindigd voor TeamNl in de FEI wereldbekerkwalificatie. Een ijzersterk deelnemersveld had zich gemeld voor deze laatste wereldbekerkwalificatie van het seizoen. De overwinning in de Brabanthallen ging naar de Deen Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack. Minderhoud heeft zich na een goed seizoen geplaatst voor de wereldbekerfinale die van 3 tot en met 7 april in het Zweedse Gotenburg verreden wordt.

Minderhoud reed de prachtige GLOCK’s Dream Boy N.O.P. naar de fraaie score van 81.635%. Winnaar Bachmann Andersen scoorde 84.890%. De Duitse Helen Langehanenberg reed haar Damsey FRH naar de tweede plaats. Isabell Werth moest na winst in de Grand Prix nu verrassend genoegen nemen met de derde plaats. 

Tevreden
Hans Peter Minderhoud was tevreden over zijn verrichtingen. “GLOCK’s Dream Boy is nog jong en ik ben heel blij met hoe hij ging. Op het voorterrein verspilt hij nog net teveel energie aan de dingen om hem heen. Vooral in het begin van de proef had ik daar wat last van. In de galop was hij weer helemaal terug voor mijn gevoel.” Minderhoud is uiteindelijk op de zesde plaats geëindigd in het klassement van de West-Europese league en heeft zich daarmee geplaats voor de finale van de wereldbeker. Minderhoud is de enige Nederlander die zich voor de finale heeft weten te kwalificeren.
De tribunes van The Dutch Masters waren voor deze wereldbekerstrijd helemaal gevuld en het publiek genoot duidelijk van de mooie sport.

Andere Nederlanders
Emmelie Scholtens presenteerde Apache ook zeer mooi aan juryleden en publiek en werd beloond met de zevende plaats, net voor Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P.. Diederik van Silfhout en Expression N.O.P. werden 11e. Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch 14e.

Bondscoach mikt op meer samenwerking
Alex van Silfhout werd dit jaar aangesteld als bondscoach van de Nederlandse dressuurruiters. Uiteraard bekeek hij daarom de verrichtingen van alle TeamNl ruiters aandachtig. Van Silfhout vertelt na afloop van de wereldbekerkwalificatie: “In de breedte is er gewoon echt goed gereden. De scores zijn nog niet zoals we ze wensen, maar je ziet bij iedereen wel de potentie dat er gewoon meer in zit. Ik denk dat ik daar voor dit moment gewoon heel blij mee moet zijn. We zijn met zijn allen een weg ingeslagen om veel meer centraal te trainen en elkaar op te vangen. We proberen iedere twee drie weken met alle kaderleden te trainen. Dit centrale trainen betekent dat je met meer mensen kijkt. Je hebt altijd wel op een bepaald moment dat je een soort bedrijfsblind wordt, als je elkaar daarin op kunt vangen, laat je daar minder liggen. Ik had het gevoel dat samenwerking hoog nodig is. Bij de springruiters zie je dat veel meer, dat mensen elkaar helpen op evenementen. Dat kan bij ons net zo goed, alleen die traditie hebben we niet. Iedereen doet zijn eigen dingetje. Deze nieuwe weg wordt door iedereen heel goed en enthousiast ontvangen. Natuurlijk gaan we straks kijken hoe het in de praktijk blijft lopen, maar ik denk dat het heel belangrijk is dat we als groep naar bijvoorbeeld een Nations Cup gaan, we elkaar bij kunnen staan. Het gebeurt best wel eens dat er een trainer niet mee kan of dat er iets anders is, als je dat zo kan ondervangen denk ik echt dat we daar winst kunnen halen.”

Uitslag FEI wereldbekerkwalificatie Dutch Masters 16 maart 2019:
1. Daniel Bachmann Andersen (Den) – Blue Hors Zack, 84.890%
2. Helen Langehanenberg (Dui) – Damsey FRH, 84,875%
3. Isabell Werth (Dui) – Emilio, 82.930%
4. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – GLOCK’s Dream Boy, 81.635%
7. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache, 80.430%
8. Anne Meulendijks (Heeze) MDH Avanti N.O.P., 79.840%

Kijk hier voor de volledige uitslag

Foto Digishots

 

 

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek