­ Indoor Brabant 2019: Sanne Voets wint KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy - KNHS

Indoor Brabant 2019: Sanne Voets wint KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Geplaatst op 15 maart 2019 in Dressuur & Para

De vrijdagavond van The Dutch Masters – Indoor Brabant biedt veel ruimte aan de paradressuursport. Een van de programmaonderdelen was daarbij de kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuurtrophy. In ‘haar’ Brabant won Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P. Rixt van der Horst werd tweede, Nicole den Dulk derde.

In de fraaie Peelhal reden alle deelnemers een kür in hun eigen grade. De winnares was zeer enthousiast na haar fraaie proef en overwinning. “Ik ben natuurlijk niet helemaal ongekleurd als het om Brabant gaat, maar ik denk dat dit het mooiste Indoor paardensportevenement van Nederland is”, vertelt Sanne Voets.

Thuiswedstrijd
“Het was super leuk om hier weer te rijden, het is prachtige entourage en er waren heel veel fans. Voor mij is dit toch een thuiswedstrijd en dan is het extra mooi als het zo goed gaat. Er waren heel veel mensen die ik nu uit kon nodigen om te komen kijken, om zo een stukje waardering uit te spreken voor wat zij allemaal voor mij doen. In de ring doe je het met zijn twee, maar achter de schermen staan er zoveel mensen achter je. Ik ben onder meer veel dank verschuldigd aan mijn trainer Emmelie Scholtens, de eigenaren van het paard die ik hopelijk heel trots heb gemaakt vandaag, maar ook aan mijn ouders, vriendinnen, buurvrouw en sponsors."

Niet zo truttig
"Emmelie Scholtens kwam mij hier ook helpen bij het losrijden. Na twee minuten zei ze al, kom op Sanne niet zo truttig vandaag, maar nu volle bak. Dus ik dacht niet zo truttig en gaan. Dat betekent dat je ook wat extra risico’s gaat nemen en dat ging goed, ik was er heel blij mee. Ik denk dat we mooie dingen hebben laten zien vandaag en ik ben super trots op mijn paard.”

Na deze kwalificatiewedstrijd kan het klassement worden opgemaakt en wordt bekend welke combinaties zich op kunnen gaan maken voor de finale. Deze wordt verreden op donderdag 20 juni in Delft.

Uitslag kwalificatiewedstrijd KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy 15 maart Indoor Brabant:
1. Sanne Voets (Berghem) - Demantur RS2 N.O.P. - G4, 76.500 %
2. Rixt van der Horst (Nistelrode) - Findsley - G3, 74.778 
3. Nicole den Dulk (Elin, Bel.) - Wallace N.O.P. - G2, 73.278 %

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Foto Digishots

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek