­ Indoor Brabant 2019: Zweedse zege op Brabantse bodem - KNHS

Indoor Brabant 2019: Zweedse zege op Brabantse bodem

Geplaatst op 17 maart 2019 in Springen

De Rolex Grand Prix van The Dutch Masters - Indoor Brabant heeft met Henrik von Eckermann een Zweedse winnaar gekregen. Het beste resultaat voor TeamNl kwam in de Brabanthallen van Den Bosch op naam van Maikel van der Vleuten en zijn Verdi TN die zesde werd.

De mooiste Nederlandse prestatie kwam misschien wel op naam van parcoursbouwer Louis Konickx. Met het fantastische deelnemersveld dat aan de start verscheen tijdens deze editie van The Dutch Masters wist Konickx dat hij iets bijzonders moest ontwerpen en dat deed hij. Het was hoog, technisch en ook de tijd speelde een belangrijke rol en kreeg het publiek op het puntje van haar stoel. Die tijd werd de Nederlandse toppers Maikel van der Vleuten met Verdi TN en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero fataal.. Beiden deden net iets te lang over het basisparcours en moeste één strafpunt voor tijdsoverschrijding accepteren. Een nog altijd hele knappe en lucratieve zesde en zevende plaats werd hun deel. 

Eigen fout
Van der Vleuten was de eerste die de finishlijn zonder hindernisfouten wist te passeren en baalde van zijn tijdfout. "Het deed wel pijn toen ik naar het scorebord keek. De tijd stond goed, ik maakte zelf een fout door in een lijn 8 in plaats van 7 galopsprongen te  rijden. Daarna kon je eigenlijk geen winst meer pakken op de tijd. Het was mooie sport vandaag en in dit deelnemersveld klaag ik niet met een zesde plaats."

Wereldtop
Van de 40 starters drongen vijf wereldtoppers door tot de barrage. Met een foutloze razendsnelle barrage trok Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou de winst naar zicht toe. De Zweed voelt zich duidelijk thuis op Nederlandse bodem, want in januari wist hij al de wereldbekerkwalificatie tijdens Jumping Amsterdam te winnen. Als tweede eindigde de huidige nummer één van de wereld de Zwitser Steve Guerdat met Albfuehren’s Bianca. Ook het derde geld ging naar Zweden. Peder Fredericson realiseerde dit resultaat wel met een Nederlands paard, H&M Christian K.
Net als bij de dressuur waren er ook nu in de afsluitende persconferentie niets dan lovende woorden van de ruiters over het concours en aan het adres van de organisatie.

Kijk hier voor de volledige uitslag

Foto Digishots

 

Ander Nieuws

  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
  • Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
    Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
  • Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023
    Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023