­ Inschrijving KNHS Bixiedag 2019 opent maandag 25 februari om 7.00 uur - KNHS

Inschrijving KNHS Bixiedag 2019 opent maandag 25 februari om 7.00 uur

Geplaatst op 22 februari 2019

Allemaal opgelet! De inschrijving voor de Bixiedag op 1 mei 2019 op het KNHS-centrum in Ermelo gaat open op maandag 25 februari om 7.00 uur. Zorg dat je op tijd klaar zit, want sommige rubrieken zijn snel vol.

Houd het KNHS-relatienummer en je randomreader of bankgegevens bij de hand, het KNHS-relatienummer heb je nodig om in te schrijven en de inschrijving is na betaling voltooid. Kijk voor alle informatie over de Bixiedag en de link om in te schrijven op www.knhs.nl/bixiedag

De KNHS Bixiedag wordt dit jaar alweer voor de elfde keer gehouden. Het is altijd één groot feest op woensdag in de meivakantie. Als je van pony's houdt mag je deze dag echt niet missen!

Het programma bestaat dit jaar weer uit de rubrieken die je gewend bent. Je kunt tijdens de Bixiedag meedoen aan vier verschillende rubrieken. Er zijn dressuur-, spring-, cross-, voltige-, of menlessen. Ook dit jaar staat er weer westernles en Working Equitaton op het programma. Dit jaar is er ook weer het SoSo Bixie spel waar je met je pony aan mee kunt doen. Verder zijn er zoals vanouds wedstrijden springen en dressuur waar je aan mee kunt doen. Ook is er weer obstakeltraining en kun je de conditie van je pony testen tijdens de Endurance conditietraining. De stokpaardjes en de ponyversierwedstrijd zijn dit jaar natuurlijk ook weer onderdeel van het programma.

De Bixiedag is voor iedereen van 4* tot en met 13 jaar (menners vanaf 7 jaar) die lid is van de KNHS en niet hoger dan L-niveau rijdt. Als je mee wilt doen aan de Bixie Rubrieken heb je een Bixie startkaart nodig, deze startkaart is gratis. Ook kinderen zonder eigen pony zijn van harte welkom. Ieder jaar zijn er namelijk leuke activiteiten zoals de voltigeles en paardentaarten maken. Wil je niets missen en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de Bixiedag? Hou het Facebook-event in de gaten

Voor deelname van kinderen in de leeftijdsgroep 4 tot 6 jaar aan Bixierubrieken gelden de volgende spelregels;

 • Door kinderen onder de 6 jaar kan alléén deelgenomen worden aan de Bixie begeleidingsproef, de AA-dressuur en het AA-springen en aan de spelletjes. Hierbij is het niet toegestaan dat het kind zelfstandig rijdt. Deelnemers onder de 6 jaar moeten begeleid worden door een begeleider van 18 jaar of ouder waarbij het verplicht is dat de pony is aangelijnd zowel tijdens de proefjes als tijdens het losrijden.
 • Inschrijven en deelnemen aan Bixie rubrieken is alléén mogelijk met een Bixie start/stempelkaart

Er wordt geen klassement opgemaakt tijdens de Bixiedag. Plezier staat deze dag voorop!

Kijk op www.knhs.nl/bixiedag voor alle informatie en de link om je aan te melden. Aanmelden kan vanaf maandag 25 februari om 7.00 uur.

Categorie: Bixiedag 2019

Ander Nieuws

 • HORKA hoofdsponsor van Bixiedag 2022
  HORKA hoofdsponsor van Bixiedag 2022
 • Bixiedag 2022 een ponyfeest dat je niet mag missen!
  Bixiedag 2022 een ponyfeest dat je niet mag missen!
 • Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
  Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022