­ Jaydee Janssens beste in KNHS-Hartog Lucerne Trophy - KNHS

Jaydee Janssens beste in KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Geplaatst op 17 maart 2019 in Springen

Jaydee Janssens is de winnares geworden van de competitiewedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy die is verreden bij PSC De Hoffmeijer in Ambt Delden. Mel van der Kamp en Liz Meenhuis volgden in de uitslag.

Rijvereniging De Hagmolenruiters had de zaken goed voor elkaar in ruitersportcentrum De Hoffmeijer en rijstijl jurylid Rob Schipper was enthousiast over de verrichtingen van de ruiters. De parcoursbouw was in handen van Jacques Wilmink, die de ruiters een passend parcours presenteerde.
“Het niveau lag heel hoog, ik had eerlijk gezegd meer ponystijl verwacht”, vertelt Schipper. “De kopgroep lag dicht bij elkaar. De ruiters waren allemaal heel gemotiveerd en ik vond dat ze technisch echt goed reden. Dat zag je ook goed terug in de lijntjes.”  

Hoogste punten
Bij de KNHS-Hartog Lucerne Trophy wedstrijden worden verreden over twee manches. In de eerste omloop worden de deelnemers beoordeeld op hun rijstijl en in de tweede omloop zijn het de fouten en tijd die de stand bepalen. In de eerste omloop gaf Rob Schipper de hoogste stijlbeoordeling aan Mel van der Kamp met de fijn springende Garfield RW, in de einduitslag werd deze combinatie tweede. Uiteindelijke winnares Jaydee Janssens kreeg met haar Kyrian van Orchids ook mooie punten en werd 2e in de tweede manche wat uiteindelijk goed bleek voor de overwinning. Het beste resultaat in de tweede manche kwam op naam van Yvonne van Dis die in de einduitslag vijfde werd. Liz Meenhuis en Quinty Keur werden derde en vierde.   

Mel van der Kamp met Garfield RW

Meer informatie over de KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Foto's Jeffrey Nijhuis

Ander Nieuws

  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3