­ Jeanine Nieuwenhuis wint alles tijdens CDI Exloo - KNHS

Jeanine Nieuwenhuis wint alles tijdens CDI Exloo

Geplaatst op 27 oktober 2019 in Dressuur & Para

KNHS-Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis was dé meest succesvolle amazone van CDI Exloo. Ze won met TC Athene de Grand Prix en op zondagmiddag de Grand Prix Kür op Muziek. Met haar merrie Great Lady TC was Jeanine de beste in de Lichte Tour met overwinningen in de Intermediaire I en de Kür op muziek. Bij de young rijders heeft Daphne van Peperstraten er een serieuze concurrent bij in de persoon van Marten Luiten.

Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) is meervoudig en regerend Europees en Nederlands kampioene U25 en heeft met haar veertienjarige ruin TC Athene al veel internationale overwinningen behaald. In Exloo kwam de amazone, lid van het KNHS-Talententeam, voor het eerst aan start op een CDI3* bij de senioren. En direct met succes. Op vrijdagavond won ze de Grand Prix met een mooi percentage van 70.609.
Zondagmiddag wonnen Jeanine en de imponerende Athene de Kür op Muziek. De juryleden waardeerden de proef met 75.740 procent. Net als in Grand Prix was er een tweede plaats voor de Duitse Juliette Piotrowski met Sir Diamond. Voor Lynne Maas (Schiedam) en Electra was er twee keer brons. In de Grand Prix Special op zaterdagavond eindigde Lynne met haar andere paard Eastpoint op de tweede plaats.

Voor haar merrie Great Lady TC van Jeanine Nieuwenhuis was het CDI Exloo na het WK voor Jonge Paarden de internationale wedstrijd. Het talent van de grote bruine merrie viel de juryleden ook op en plaatsen de combinatie zowel in de Intermediaire I en in de Kur op Muziek bovenaan.

Jeugd
Naast de senioren kwamen in Exloo ook de jeugdcombinaties aan start. Bij de Young Riders ontspon zich een mooie strijd tussen Daphne van Peperstraten en debutant Marten Luiten. Met Fyona won Luiten de teamtest op de eerste dag met Van Peperstraten op 2. De tweede en derde wedstrijd waren in het voordeel van de amazone uit Oude Tonge met Luiten op 2.

Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Jeanine Nieuwenhuis met Great Lady TC (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen