­ Jeugdbondcoaches springen hopen op thuiszeges in Wierden - KNHS

Jeugdbondcoaches springen hopen op thuiszeges in Wierden

Geplaatst op 27 mei 2019 in Springen

Het Dutch Youngster Festival gaat woensdag van start in Wierden en één van de highlights zijn de FEI Nation Cups Youth op donderdag en vrijdag, waarbij de Nederlandse teams op een thuisoverwinning hopen. De bondscoaches Edwin Hoogenraat en Luc Steeghs hebben er een goed gevoel bij.

“Van de week hebben we een gezamenlijke training gedaan en dat zag er goed uit. Ze reden naar mijn zin”, vertelt Edwin Hoogenraat, die de ponyruiters en Children onder zijn hoede heeft. “Voor het ponyteam stel ik alle kaderleden op: Mart IJland, Lily Engelsman, Pam Nieuwenhuis, Liv Huijbregts en Cheyenne Meijers. Wie vijfde man wordt, oftewel reserve, beslis ik na hun eerste ronde op woensdag.”

Aangewezen voor het Children team zijn de topdrie van het NK Children: Emma Bocken, Hilde Veenstra en Jorinde Dolfijn, aangevuld met Finn Boerekamp en Wesley de Boer. “Ruiters en amazones die allemaal met goed paardrijden bezig zijn, echt fijn om mee te werken. Ze hebben goed gepresteerd op het NK in Mierlo. Wierden wordt alweer de vierde landenwedstrijd van het seizoen. In Italië wonnen de pony’s. De Children waren daar tweede, net als in Frankrijk. We gaan weer een goede poging wagen. Als het een beetje wil meezitten, kunnen we een heel eind komen. Ik heb er heel veel vertrouwen in”, aldus Edwin Hoogenraat.

Met een landenwedstrijd in eigen land probeert ook bondscoach Luc Steeghs elk jaar uit te pakken met een zo sterk mogelijk junioren en young riders team. Vorig jaar wonnen de young riders de Nations Cup en als het aan Luc Steeghs ligt gebeurt dat dit jaar opnieuw, net als bij de junioren. “Ik heb goede hoop. In beide teams heb ik de Nederlands kampioen opgesteld. De anderen hebben ook al bewezen dat ze er moeten staan op het moment dat het belangrijk is”, vertelt hij.

Anders dan Edwin Hoogenraat, bondscoach van de Children en pony’s, heeft Luc Steeghs niet specifiek een ‘vijfde man’ aangewezen. “Het team staat vast. Deze ruiters moeten de kans krijgen om een landenwedstrijd te rijden, ook al rijden ze op de openingsdag niet de beste proef.”

Voor het juniorenteam zijn Nederlands kampioen Elize van de Mheen, reservekampioen Gerrit Veenstra, Elike Morsink (8e op NK) en Skye Morssinkhof opgesteld. Bij de Young Riders treden Nederlands kampioen Lars Kersten, Bas Moerings (3e op NK), Lars Kuster (4e op NK) en Sanne Thijssen (6e op NK) aan.

“Bij de Young Riders was ik er snel uit, bij de junioren probeer ik erop te letten wie er in de kopgroep vormbehoud toont. In Lamprechtshausen waren de prestaties wat wisselend, maar wonnen we wel. Ruiters die lager in het klassement stonden op het NK, zoals Niels Bulthuis en Beau Schuttelaar, kwamen daar sterk voor de dag. Veronique Morsink hoort ook in het topklassement, maar heeft al een landenwedstrijd gereden. Ik kijk uit naar de verrichtingen van het team dat ik nu opgesteld heb.”

Hieronder een overzicht van de landenwedstrijden en Grote Prijzen in WIerden:

Donderdag: Nations Cup pony's
Donderdag: Nations Cup junioren
Donderdag: Nations Cup Young Riders
Vrijdag: Nations Cup Children

Vrijdag: Grand Prix Young Riders (1.40m)
Zaterdag: Grand Prix pony's (1.30m)
Zaterdag: Grand Prix Children (1.30m)
Zaterdag: Grand Prix Junioren (1.40m)

De wedstrijden zijn live te volgen via ClipMyHorse

Meer informatie op www.dutchyoungsterfestival.com.

Edwin Hoogenraat en Mart IJland op Dutch Youngster Festival 2018. Foto Wendy Scholten

Bron Persbericht Dutch Youngster Festival

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF