­ Joyce van Opbergen en Ibiza veroveren tweede Hippiade-titel - KNHS

Joyce van Opbergen en Ibiza veroveren tweede Hippiade-titel

Geplaatst op 30 augustus 2019 in Dressuur & Para

Bij de prijsuitreiking van de Hippiade klasse M2 stond Joyce van Opbergen op de hoogste trede van het podium. De amazone uit Moergestel kreeg met de zesjarige merrie Ibiza een percentage van 69,333% toegekend.

“Ik denk dat we een relatief foutloze proef hebben kunnen laten zien. Ibiza is een heel constant en ze gaat met veel souplesse, dat geeft een fijn beeld”, vertelt de winnares over het winnende optreden.
Het was niet de eerste keer dat Van Opbergen bij een Hippiade een gouden medaille omgehangen kreeg. “Ik won met Ibiza een jaar geleden het L2-kampioenschap. Bij de indoorkampioenschappen in de klasse M1 zat er geen medaille in, dus ik ben blij dat we er nu wel weer vooraan bij zitten. De fulltime amazone heeft naast Hippiade-titels ook meerdere Brabantse kampioenstitels verzameld in haar carrière, maar ze blijft het een eer vinden. “Kampioen worden en helemaal Nederlands kampioen is altijd speciaal. We hebben nu eenmaal met levende dieren te maken, dus hoe goed een paard ook in vorm is, het is nooit een gegeven dat je wint”.

Joyce van Opbergen met Ibiza

Daarmee refereert de kampioene nog even naar het begin van haar rit. “Er was een ereronde van het springen aan de gang in de piste achter de ring waar we moesten starten. Ibiza ging met de staart erop door de bak. Die spanning hield ze gelukkig niet te lang vast, maar het is een jong paard en aan zulke omstandigheden moeten ze nu eenmaal wennen. Ik ben dan ook zeker blij met het resultaat, dit is een paard voor de toekomst”, besluit Joyce tevreden.

Dressuur klasse M2 - 2e proef Pavo prijs
1. Joyce van Opbergen (Tilburgse RV. 't Zandeind, Tilburg) - Ibiza, 69,333%
2. Rachelle Buining (Kloosterruiters, Ter Apel) - Gant, 68,722%
3. Jacqueline Windt (Oostermoer, Gieten) - Jolierene SK, 67,056%

Klik hier voor de uitslag.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 1 t/m 7 maart 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 1 t/m 7 maart 2021
  • Verslag dressuurforum 15 februari 2021
    Verslag dressuurforum 15 februari 2021
  • Beleef The Dutch Masters live *UPDATE*
    Beleef The Dutch Masters live *UPDATE*